Το θεατρικό σχήμα ομάΔα, φέρνει στην σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό, με το έργο του Frank Moher, Big Baby, από τις 10 Φεβρουαρίου 2014.

Στην κούνια του κρύβει  ένα «συγνώμη», ένα «σ’ αγαπώ» και κάτι μαγικά φασόλια που όποιος τα φάει καταλαβαίνει πως ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως όταν συμβαίνουν άσχημα και αμετάκλητα γεγονότα, θα πρέπει να τα δεχόμαστε όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω.

Το θεατρικό έργο «Big Baby» του καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.

Το έργο, γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκυο και το Κόσσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά.

Η Λιζ και η Νταίϊζη  ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ, ο οποίος  ισχυρίζεται πως είναι κάποιος  που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν  θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.

Παίζουν: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου
Σε δεύτερη διανομή οι: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Κοστούμια/Σκηνικά: Βασιλική Σύρμα
Φωτογραφίες: Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Γραφιστική επιμέλεια: Παντελής Χατζηιορδάνογλου, Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Βίντεο: Μαρία Χατζηγιάννη
Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης       
Μακιγιάζ: Τερέζα Κρητικού
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου


Μετά από 10 επιτυχημένες παραστάσεις, το  Big Baby συνεχίζεται μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 στο θέατρο «Αλκμήνη».