Οι Aisle16, η κορυφαία ομάδα performance poetry της Βρετανίας, μετά από τις πετυχημένες εμφανίσεις της σε Αγγλία, Αυστραλία και Σλοβακία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποφασισμένη να αλλάξει την εικόνα μας για το τι είναι ποίηση!

Θα παρουσιάσουν τις καλύτερες στιγμές από όλες τις παραστάσεις τους συνδυάζοντας την ποίηση με το θέατρο, το stand-up comedy και τη μουσική. Να είστε προετοιμασμένοι για ποιητικά πυροτεχνήματα που κινούνται με ευχέρεια και χιούμορ σε θεματολογία: από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι εκκεντρικούς μπάτλερ!

Η παραστατική ποίηση (performance poetry) ή η ομιλουμένη λέξη (spoken word) όπως συχνά λέγεται, είναι ένα από τα πιο γρήγορα ανερχόμενα λογοτεχνικά είδη στη Βρετανία. Αναφέρεται στην ποίηση που γράφεται για τη θεατρική σκηνή, παρά για να εκδοθεί σε έντυπη μορφή και συχνά διασταυρώνεται με άλλα είδη τέχνης, όπως είναι το θέατρο, η κωμωδία και η μουσική.

Οι Aisle16 είναι ένα πρωτοπόρο και ιδιαίτερα ταλαντούχο σχήμα επτά συγγραφέων, των Τιμ Κλέαρ, Τζο Ντανθορν, Κρις Χικς, Τζον Όσμπορν, Τζόελ Στίκλεϋ, Ρος Σάδερλαντ και Λουκ Ράιτ, που έχουν μεγάλη απήχηση στους νέους.