Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα του Αντώνη Αντύπα παρουσιάζει στη Νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου την παράσταση Βερολίνο 1989, ιστορίες μιας πόλης, από το ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Γκενεράλη.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Γκενεράλη και σε δραματουργική επεξεργασία του σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη σε συνεργασία με τον συγγραφέα και τους ηθοποιούς Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Μαρλέν Σαϊτη, Στέλιο Παρρή, Αργύρη Θανάσουλα, Λεονάρδο Σφοντούρη και Ιωάννη Λασπιά.

Το έργο αναφέρεται στη πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου  1989.

Είναι οι τελευταίες ημέρες του Ανατολικού Βερολίνου. Παρακολουθούμε τη ζωή των ηρώων, του Βόλφ, της Λάουρας, του Χάνς, μιας γενιάς που άσκησε έντονη κριτική στην κρατική εξουσία και που δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται τα μεγάλα ταξίδια σε ξένες χώρες και ηπείρους και να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πρόκειται για αυτή τη γενιά ανατολικογερμανών, η οποία μόλις κλήθηκε να σταθεί στα πόδια της, να ζήσει, να εργαστεί και ν’ αποτελέσει το μέλλον της Δυτικής Γερμανίας, χάθηκε για πάντα μαζί με το τείχος του Βερολίνου, αφήνοντας πίσω της ερωτηματικά και άλυτους γρίφους.

Αυτό κάποιοι το άντεξαν και έγιναν ευτυχισμένοι, κάποιοι κατάφεραν να ξεφύγουν απ’ όλα και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ξεχνώντας το παρελθόν, κάποιοι πέθαναν και κάποιοι τρελάθηκαν κι έμειναν να περιπλανιούνται μέσα στις δυτικές κοινωνίες που δημιουργήθηκαν επάνω στα ερείπια της μεταπολεμικής Γερμανίας.