Οι νέες συνθήκες ζωής τα κάνουν για λίγο να δυσανασχετούν όμως γρήγορα καταλαβαίνουν ότι μπορούν να είναι κοντά στα αγαπημένα τους #BenaKids με καινούργιους διασκεδαστικούς τρόπους!

Διαβάστε το γράμμα των Παιχνιδιών εδώ και αν θέλετε απαντήστε τους!

Αγαπημένα μας #BenaKids,

όλα κι όλα, στην αρχή στραβομουτσουνιάσαμε. Είναι πράματα αυτά;! Μπήκε άνοιξη κι εμείς να μην μπορούμε να ξεμυτίσουμε; Εκδρομές στο βουνό, ποδηλατάδες στην παραλία, κυνηγητά στη γειτονιά, γιορτές στον κήπo στοπ. Αμ το άλλο; Μπάνιο πρωί-βράδυ και δώστου κάθε μέρα να αερίζουμε κοτζάμ μουσείο, να σκουπίζουμε τις αίθουσες, να απολυμαίνουμε τις προθήκες μας και να σαπουνίζουμε τα χέρια μας αμέεετρητες φορές.

Αφήστε τα όχι και τα μη: “όχι πολλές αγκαλιές!”, “δεν τρίβουμε τα μάτια!”, “δεν πιάνουμε το στόμα!” … – ούτε να ξυστούμε δεν μπορούμε. Όταν πια μάθαμε πως απαγορεύεται να μας επισκέπτονται οι καλύτεροί μας φίλοι, εσείς δηλαδή, τα βάψαμε μαύρα. Μα τόσα χρόνια περιμέναμε να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας, ένα σπίτι – σωστό παλάτι για τα παιχνίδια και όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά! Και τι καλά παίζαμε, διασκεδάζαμε αλλά και μαθαίναμε όλοι μαζί κάθε φορά που μας επισκεπτόσασταν! Πόσα σχέδια κάναμε ακόμα! Ώσπου τσουπ!, ένας μυστήριος εχθρός έκανε τη ζωή μας άνω-κάτω. Σιγά-σιγά καταλάβαμε πως δεν είμαστε μόνοι.

Κι εσείς όλοι #Μένετε Σπίτι, ακολουθείτε παρόμοιους κανόνες, αλλάξατε συνήθειες μα τα καταφέρνετε μια χαρά. Κάνετε τα μαθήματά σας ηλεκτρονικά, επικοινωνείτε με τους φίλους σας από μακριά, θυμάστε ξεχασμένα παιχνίδια, σκαρώνετε καινούργια… Αφήστε που περνάτε πιο πολύ χρόνο με τους δικούς σας, κι ας τσακώνεστε καμιά φορά.
Έτσι κάναμε τη μεγάλη ανακάλυψη: αυτήν τη φορά κι αυτόν τον καιρό η αληθινή ζωή μεταμορφώθηκε σε παραμύθι. Κι όλοι εμείς, παιχνίδια, παιδιά και μεγάλοι μαζί και καθένας χωριστά, και το πιο μικρό παιδί και το πιο ταπεινό παιχνιδάκι, είμαστε οι ήρωες και οι ηρωίδες του. Με εξυπνάδα, συνεργασία και επιμονή θα νικήσουμε τον μυστήριο εχθρό κάνοντας το πιο… εύκολο δύσκολο πράγμα του κόσμου.

#Μένουμε Σπίτι κι εμείς, λοιπόν, στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών! Για να ζήσουν στο τέλος όλοι καλά, κι εμείς κι εσείς ακόμα καλύτερα. Μέχρι τότε, σας στέλνουμε όλη μας την αγάπη και σκαρώνουμε για σας καινούργια παιχνίδια και εκπλήξεις!

Να είστε καλά,
Οι φίλοι σας τα Παιχνίδια

Y.Γ. Έχουμε μια ιδέα: όσο περιμένουμε το “φτου ξελευθερία”, δε μοιράζεστε κι εσείς μαζί μας τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας ή τα αγαπημένα σας παιχνίδια αυτόν τον καιρό;

Στείλτε μας γραμματάκια, ζωγραφιές ή και φωτογραφίες στο [email protected] Και εμείς με τη σειρά μας θα μοιραστούμε τα μηνύματά σας με τα υπόλοιπα #BenaKids στην ιστοσελίδα του Μουσείου!