Οι γυναίκες λατρεύουν τον Bell Antonio που ζει στην πόλη της Κατάνια της Ιταλίας. Είναι ένας όμορφος ρομαντικός άνδρας, με  πολλές επιτυχίες. Κάθε γυναίκα που τον γνωρίζει πιστεύει ότι είναι όχι μόνο πολύ όμορφος αλλά και ένας εξίσου καλός εραστής. Όλες είναι ερωτευμένες μαζί του!

Στην πραγματικότητα, η ζωή του μαστίζεται από προβλήματα και ο Αντώνιο έχει πρόβλημα να διατηρήσει αυτή την ιδεατή εικόνα. Μόνο η γυναίκα του μαθαίνει για το πρόβλημά του και τις αποτυχίες του, όταν πια είναι παντρεμένοι.

Τι γίνεται όμως όταν η πόλη μαθαίνει την αλήθεια και αρχίζουν τα γέλια λόγω της υποτιθέμενης ανικανότητάς του και ο ιδεατός εραστής μετατραπεί σε αντικείμενο ταπείνωσης…

Λίγα λόγια για την ταινία

Το «BELL ANTONIO» είναι μια  δραματική ταινία του 1960 που σκηνοθέτησε ο Μάουρο Μπολονίνι.  Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Βιταλιάνο Μπρανκάτι και προσαρμόστηκε στην οθόνη από τους Πιερ Πάολο Παζολίνι και Τζίνο Βισεντίνι. Με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Κλαούντια Καρντινάλε, και Τόμας Μιλιάν, η ταινία κέρδισε το Golden Leopard στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Locarno.

Στη μουσική σύνθεση ο Πιέρο Πιτσιόνι.

Ο όμορφος Αντώνιο, αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Antonio Magnano, ενός νέου, ρομαντικού αλλά και σπάνιας ομορφιάς άνδρα.

Το θέμα στην ταινία είναι η σεξουαλική ανικανότητα ή αυτό μιας συγκεκριμένης κοινωνίας σε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή;

Στην πραγματικότητα, η ιστορία εδώ είναι ακριβώς όλα, μέσα στα όρια της τραγωδίας ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς μαστίζεται από τη σεξουαλική ανικανότητα που μειώνει την αξία του. Όπως επίσης ό,τι περνά από στόμα σε στόμα, γίνεται κουτσομπολιό που ταξιδεύει καταστροφικά στην Κατάνια, η οποία φιμώνεται από τον φασισμό και την άμβλυνση ενός κόσμου που συνδέεται με προκαταλήψεις και παραδοσιακές προλήψεις.

Η κωμωδία πολλών σκηνών του «BELL ANTONIO» είναι ακαταμάχητη.

Γελάνε σωστά και με γούστο, γελάνε πραγματικά, αλλά γελάνε θλιβερά με τις κακοτυχίες άλλων. Σε σκηνές που τόσο διασκεδάσει τον αναγνώστη, η απελπισία των χαρακτήρων βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάουρο Μπολονίνι

Σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι, Τζίνο Βισεντίνι, Μάουρο Μπολονίνι, Βιταλιάνο Μπρανκάτι (Νουβέλα)

Σύνθεση μουσικής: Πιέρο Πιτσιόνι

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Κλαούντια Καρντινάλε, Τόμας Μιλιάν, Πιέρ Μπρασέρ, Ρίνα Μορέλι, Φούλβια Μάμι, Άννα Αρίνα