Η Μπαστέτ (BASTET) θεωρούν οι αιγυπτιολόγοι πως ήταν η θεά των αίλουρων. Ζούσε στο σκοτάδι, επειδή κατά την παράδοση δεν άντεχε τον ήλιο. Ήταν όμως η προασπίστρια του Θεού Ήλιου.

Με έναυσμα την παντοδυναμία του ελληνικού ήλιου, ίσως του μοναδικού μη διαπραγματεύσιμου στοιχείου της χώρας μας, και την απανταχού παρουσία της γάτας ως σήμα κατατεθέν των ελληνικών νησιών, των γειτονιών της Αθήνας και όλων των ελληνικών πόλεων, δημιουργούμε ένα συλλογικό χορό μέσα από τα σώματα έξι γυναικών .

Το BASTET είναι ένας ομαδικός χορός για την δύναμη της απόλυτης θηλυκότητας, τον γυναικείο αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης που ενσωματώνει την υπόσταση της ‘γάτας’ ως υπέρτατο σύμβολο ανεξαρτησίας και θηλυκής πανουργίας.

Η χορογραφική γλώσσα είναι απέριττη. Δομημένη με έντονες ρυθμικές εναλλαγές και συναισθηματικές διακυμάνσεις, αναδεικνύει και εξυψώνει την κίνηση και το πάθος του γυναικείου κορμιού. Σε ζωντανή μουσική επί σκηνής, μέσα από Punk Rock n’ Roll εκρηκτικά ακούσματα, ένας ‘ύμνος’ στο χαμένο γυναικείο παιχνίδι της παιδικότητας και της σαγήνης.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: Dom Bouffard
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός χορογράφου: Ασπασία Μαρία Αλεξίου
Επιμέλεια παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: DeltaPi

Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Μυρτώ Γράψα, Ηρώ Κόντη, Αναστασία Μπρουζιώτη


Διαβάστε επίσης:

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania