Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τη μελέτη που εκπόνησε η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου – Βασιλάκου, με θέμα τη ζωή και το έργο του Βασίλη Μεσολογγίτη και τιτλοφορείται: Βασίλης Μεσολογγίτης: ο λογοτέχνης, ο ηθοποιός, ο συνδικαλιστής. Η ζωή και το έργο του.

Η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου – Βασιλάκου είναι καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: κα. Άννα Ταμπάκη, καθηγήτρια τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Έρη Σταυροπούλου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιώργος Κουτελάκης, τ. Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, η κα. Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Η., και ο κ. Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός και πρόεδρος Π.Ο.Θ.Α.

Κείμενα του Β. Μεσολογγίτη θα παρουσιάσει η κα. Νόρα Κατσέλη, ηθοποιός, τ. βουλευτής Β΄ Αθηνών, ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο κ. Γιώργος Πεφάνης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και επιμελητής της σειράς, Μεγάλοι Θεατρικοί Τόποι.