Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Balkanatolia με υπέροχα σμυρνέικα, ανατολίτικα και βαλκανικά τραγούδια από τις

24 έως 26 Φεβρουαρίου 2012.

Η μουσική ομάδα Balkanatolia δημιουργήθηκε το 1995 ως τριμελές μουσικό σχήμα (με το όνομα Deishim), καταθέτοντας την δική του μουσική αντίληψη πάνω στην παραδοσιακή μουσική των πολιτιστικών ομάδων που ζουν στην Θράκη. Το 1996 ο δρόμος τους συναντήθηκε με αυτήν του Θανάση Γκαϊφύλλια, με τον οποίο ξεκίνησαν μια συνεργασία που κράτησε μέχρι το 2001.

Έδωσαν μαζί συναυλίες σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας και της Τουρκίας, παρουσιάζοντας στους ανθρώπους την φωτεινή πλευρά της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών που ζουν στην Θράκη. Οι 7-μελής πια Βalkanatolia, συνεχίζουν ανεξάρτητοι την πορεία τους, στοχεύοντας σε μια περιπλάνηση στις μουσικές και τα ηχοχρώματα κυρίως της Ανατολής από μια σύγχρονη ματιά.

Στην αναζήτηση αυτή ανακαλύπτουμε τις κοινές ρίζες της Ανατολικής, της Ελληνικής αλλά και της Βαλκανικής μουσικής, που μπορεί να ενώσει τα αισθήματα των ανθρώπων με την κοινή γλώσσα της μουσικής. Το πρόγραμμα των Balkanatolia αποτελείται από ένα εκρηκτικό και “άναρχο” κράμα ελληνικών-τούρκικων παραδοσιακών τραγουδιών.

Τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της Σμύρνης  τα Τούρκικα “αιρετικά” αλεβίτικα με πολλές δόσεις σύγχρονης δυτικής rock και ρυθμικής βαλκανικής μουσικής. Κυρίαρχο στοιχείο τους είναι ο έντονος ρυθμός και ο “underground” παραδοσιακός ήχος. Ήχοι που αναδιπλώνονται από την Θράκη και δροσίζουν την συνείδησή μας σαν δροσερή αύρα.


Χαλήλ Μουσταφά
: σάζι, ούτι,τζιουμπούς, τραγούδι
Δημήτρης Μπρέντας: καβάλι, γκάϊντα, κλαρίνο
Βαγγέλης Κοντόπουλος: μπάσο (συμμετοχή)
Δημήτρης Σαρλάνης: κιθάρα, ηλ. κιθάρα
Βεϊσέλ Αχμέτ: καχόν, κρουστά
Θανάσης Καρυπίδης: βιολί
Γιώργος Κελίδης: κρουστά
Μάριος Βλάχος: κιθάρα
Βασίλης Κακαράντζας: κλαρίνο