Με αφορμή τον αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του ροκ των 60’s και 70’s, του μπλουζ και της soul οι Bag of Nails ξεκινούν την πορεία τους, ως τρίο, το 2015. Το καλοκαίρι του 2018, το συγκρότημα συμμετέχει και αποσπά το πρώτο βραβείο στο “Battle of the Bands” στα πλαίσια του “summERTime” στον κήπο της ΕΡΤ. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2019, οι Bag of Nails ανεβαίνουν στη σκηνή του “Κύτταρο Club” και ανοίγουν τη συναυλία των θρυλικών “Martin Turner’s Wishbone Ash” αποσπώντας εκπληκτικές κριτικές απ’ τα εγχώρια μουσικά περιοδικά.

Το πρώτο τους LP «The Wolf Inside Me», ηχογραφείται live στα Shakti Studios και κυκλοφορεί επισήμως σε βινύλιο από τη Nasoni Records (Berlin, DE) αλλά και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, το Δεκέμβριο του 2019. Μουσικά περιοδικά διεθνούς βεληνεκούς (“Blues Blast”, Chicago, Illinois) γράφουν διθυραμβικές κριτικές για το άλμπουμ ενώ το περιοδικό “The Rockpit” (Perth, Australia) κατατάσσει το “The Wolf Inside Me” στο ν. 2 των καλύτερων blues albums του 2020 πάνω από κυκλοφορίες των Joe Bonamassa, The Allman Betts Band, Dion και Blues Pills μεταξύ άλλων.

Το 2023, με ανανεωμένη σύνθεση, την προσθήκη keyboards και την πλήρη εγκατάστασή τους στην ύπαιθρο, οι Bag of Nails βγαίνουν ξανά στο δρόμο, κόντρα στην ασχήμια των καιρών, κι είναι έτοιμοι να επανασυνδεθούν με όλους τους χίπηδες, τους εραστές και τους παράξενους ταξιδιώτες. Το δεύτερο τους LP πρόκειται να ηχογραφηθεί σύντομα.

Ανυπομονούμε να τους ακούσουμε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club.

Οι Bag of Nails είναι:
Πάνος Κατσικογιάννης – vocals/guitars
Παναγιώτης Δάρας – bass
Θάνος Ζαχείλας – keyboards
Ηλίας Κατής – drums/percussion