Μικρά αμελητέα συμβάντα, όπως το κυνήγι μιας ενοχλητικής μύγας ή μιας τελευταίας μπουκιάς, το στρίψιμο ενός τσιγάρου, η αϋπνία από τις γοερές κραυγές ενός κουταβιού, ξεστρατίζουν κάποτε σε μια απρόσμενη λεπτομέρεια ανασυνθέτοντας τον θραυσματικό κόσμο που μας περιβάλλει, όπως όταν κανείς ξαφνικά αντικρίζει μια εικόνα που κρύβεται πίσω από το ρυζόχαρτο που την προστατεύει. Δοσμένα με ακραία ενίοτε ελλειπτικότητα, τα σπινθηροβόλα μικρο-διηγήματα της συλλογής κατεργάζονται με μαύρο χιούμορ την τέχνη της απόλαυσης.

Αυγή Λίλλη

Η Αυγή Λίλλη έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πρόχειρες Σημειώσεις Πάνω σ’ ένα Σωσίβιο (Λευκωσία, Αρμίδα 2011), Η Σφαγή του Αιώνα (Θράκα 2018, β΄ έκδ. 2020) και Στην Άκρη μια Ουρά (Θράκα 2021). Ποιήματα και μικροδιηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και τουρκικά. Έχει ανθολογήσει και μεταφράσει από τα βουλγαρικά ποιήματα του Georgi Gospodinov (Εκεί όπου δεν είμαστε, Ίκαρος 2022).

Γράφει επίσης σενάρια μικρού μήκους, ενώ θεατρικά κείμενά της και μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες σκηνές στην Κύπρο.

Σπούδασε Κλασική και Νεοελληνική Φιλολογία. Η υπό έκδοση διδακτορική διατριβή της (ΕΚΠΑ 2017) αφορά στο έργο του μεταπολεμικού συγγραφέα και κριτικού Αλέξανδρου Κοτζιά.

Γεννήθηκε το 1980 στη Βουλγαρία. Μεγάλωσε και ζει στη Λευκωσία.