Η γκαλερί artis causa, σε συνεργασία με τη γκαλερί Chobot της Βιέννης, παρουσιάζει πέντε σπουδαίους σύγχρονους Αυστριακούς δημιουργούς: Ernst Zdrahal, Erwin Wurm, Herbert Brandl, Gunter Damisch και Arnulf Rainer.

Ο Arnulf Rainer οπαδός του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, χάραξε το δικό του μονοπάτι στην Ευρωπαϊκή Τέχνη με την σειρά των έργων του overpaintings. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Rainer δουλεύει επάνω σε φωτογραφίες όπου είναι έκδηλη η αλληλεπίδραση της διανοητικής περισυλλογής και της σωματικής έκφρασης.

Ο Erwin Wurm, καλλιτέχνης multimedia, γνωστός για την εμμονή του με τις επιφάνειες, τα outfits και τις ανθρώπινες πόζες, καθιερώθηκε με τα one minute sculptures, όπου χρησιμοποίησε με ειρωνικό – κριτικό τρόπο αντικείμενα  καθημερινής χρήσης και επισκέπτες των εκθέσεών του σε φωτογραφίες..

Οι συμπυκνωμένες γραμμές και τα σύμβολα του Gunter Damisch σχηματίζουν χρωματικούς λαβυρίνθους, παραδείσια τοπία, εξωστρεφείς αφηγήσεις μικρόκοσμων και μακρόκοσμων, όπου κύριο εργαλείο είναι  το χρώμα , συχνά σε πολλαπλά στρώματα να σχηματίζει κρούστες σβόλων.

Τον Herbert Brandl, καλλιτέχνη της ίδιας γενιάς με τον Damisch  απασχολεί ιδιαίτερα η επιρροή του χρόνου στην αντίληψη, ο συσχετισμός χρώματος και μνήμης..

Ο Ernst Zdrahal διαμορφώνει αρχιτεκτονικά τοπία με διακεκομμένες γραμμές, διχοτομημένα βουνά και πεδία όπου ξεχωρίζει μια βίαιη εικόνα, ένα σχέδιο ανθρώπινης μορφής ή αντικειμένου ξεκομμένο από το φυσικό του περιβάλλον. Το περιβάλλον σε σχέση με το έργο που κατασκεύασε ο άνθρωπος, σαν στοιχείο καταστροφής.

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, ώρα 12.00 η γκαλερίστ-curator Dagmar Chobot θα μιλήσει στο κοινό με θέμα Τέχνη και Οικονομία, στο χώρο της γκαλερί.