Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Dance Days 2019 παρουσιάζεται το έργο “ATMA“, όπου δυο νέοι δημιουργοί ασχολούνται με την προαιώνια πάλη ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και αυτό που έχουμε υπάρξει, καθώς και το ντοκιμαντέρ “Working Dancers”, που έχει ως κεντρικό του θέμα τα εργατικά δικαιώματα των χορευτών.


Working Dancers

22 Ιουλίου | 19:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνα Μπούσμπουρα & Julia Martinez Heimann | GR/AR | 76’

Στο Μπουένος Άιρες, μια ομάδα διακεκριμένων χορευτών αγωνίζεται για τα εργατικά της δικαιώματα και δημιουργεί την πρώτη κρατική ομάδα σύγχρονου χορού υπό τη συλλογική διοίκησή της. Αυτή είναι η ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων χορευτών, του Ερνέστο, της Μπετίνα, της Βικτόρια και του Πάμπλο κατά τη διάρκεια μίας έρευνας έξι ετών. Μιλούν για τα όνειρα και τις αντιθέσεις τους, ως χορευτές, εργαζόμενοι και μέλη μιας ομάδας που βασίζεται στη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Παρακολουθούμε την καθημερινότητά τους,με τις πρόβες και τις παραστάσεις τους στο εμβληματικό κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την πρεμιέρα της ομάδας μαζί μεεικόνες από τα παρασκήνιαστο ιστορικό Εθνικό Θέατρο του Θερβάντες. Παρατηρούμε την εκπλήρωση του μεγαλύτερου ονείρου ολόκληρης της χορευτικής κοινότητας: τη δημόσια κινητοποίηση για έναν Εθνικό Νόμο για τον Χορό. Παραδοσιακά τραγούδια και σύγχρονη μουσική από την Λατινική Αμερική συνοδεύουν την χορογραφική αφήγηση η οποία αποκαλύπτει την ομορφιά και τη δύναμη του χορού μέσα από την ζωή και τον αγώνα μίας ομάδας χορευτών.

Συντελεστές

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα & Julia Martinez Heimann
Διεύθυνση φωτογραφίας: José Pigu Gómez
Μοντάζ: Victoria Lastiri
Μουσική: Analía Rosenberg
Διεύθυνση ήχου: Nicolás Volonté
Παραγωγή: Julia Martinez Heimann & Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα
Διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής: Νάνσυ Κοκολάκη & Νίκος Μουστάκας
Βοηθός παραγωγός: Πάνος Μπίσδας
Φωτογραφίες: Marcelo Ragone, NadiaVillanueva & Fuentes2Fernandez
Εκτέλεση παραγωγής: Ariana Aisenberg & Roxy Ruzzante

Διανομή: Angélica Berdini, Agustina Sario, Bettina Quintá, Cristian Setién, Cristina Gómez Comini, Daniel Payero Zaragoza, Darío Rodríguez, Diego Franco, Enrique Martín Gil, Ernesto Chacón Oribe, Juan Guillermo Velázquez Cardona, Juan Cid, Julieta Gros, Luciana Benosilio, Leonardo Ressia, Magalí Del Hoyo, Maríadel Mar Codazzi, María Kuhmichel, Mariela Queraltó, Martín Rebello, Pablo Fermani, Rafael Peralta, Ramiro Soñez, Victoria Hidalgo, Victoria Viberti, Virginia López, Yamila Guillermo, Yésica Alonso

Xορηγοί-Συμπαραγωγοί (Ελλάδα – Αργεντινή):
Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Αργεντινής (National film board of Argentina) (INCAA)
Κinisi & Bad Crowd (Συμπαραγωγοί)
Authorwave (Post-production)

**

ATMA

Δανάη Δημητριάδη & Διονύσης Αλαμάνος [Ελλάδα]

22 Ιουλίου | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων | Είσοδος: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό- ανεργίας

Δυο νέοι δημιουργοί ασχολούνται με την προαιώνια πάλη ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και αυτό που έχουμε υπάρξει. Μια καταιγιστική ροή εικόνων για τη συμπληρωματικότητα του ανθρώπινου και του ζωικού.

ΟΙ ΑΕΝΑΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ο Διονύσιος Αλαμάνος και η Δανάη Δημητριάδη πειραματίζονται με το πιο οικείο σε αυτούς εργαλείο: το σώμα. Εξερευνούν την ευθραυστότητά του, αλλά και την αντοχή του, ενώ επικαλούνται την κίνηση ως μέσο για να μεταδώσουν τις εναλλαγές ανάμεσα σε αυτό που αποτελεί τη φυσική καταγωγή του ανθρώπου και σε αυτό που εξαλείφεται από τον πολιτισμό.

Συντελεστές

Χορογραφούν & ερμηνεύουν: Δανάη Δημητριάδη & Διονύσης Αλαμάνος
Μουσική σύνθεση: Constantine Skourlis
Κοστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Llorenc Parra
Παραγωγή & Management: BIG STORY PERFORMING ARTS SERVICES
Σύμβουλοι: Olga Alvarez, Jordi Ribot, Nadine Gerspacher
Συμπαραγωγοί: BIG STORY PERFORMING ARTS SERVICES, THE ONE DANCE WEEK FESTIVAL & CENTRE CÍVIC DE LA BARCELONETA
Με την υποστήριξη των: CENTRE CÍVIC DE LA BARCELONETA, L’ESTRUCH DE L’AJUNTAMENT DE SABADELL