Τριάντα Ευρωπαίοι και τριάντα Έλληνες Street Artists, ξεκινούν να μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους χώρους στο Smart Park, στα Σπάτα, δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και  άλλους Δημόσιους χώρους.

Κάθε Σάββατο (13.00-18.00) καλλιτέχνες μεταμορφώνουν χώρους στο Smart Park στα Σπάτα και καλούν το κοινό, μικρούς και ενήλικες, να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεταμόρφωση, να ζωγραφίσουν μαζί με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν δημιουργικά στις παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν ως τις 28/06/2014 . Το πρώτο δοκιματικό Pre Game Show πραγματοποιήθηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Smartpark στα Σπάτα.

Η δράση συνεχίζεται καθε Σάββατο την ίδια πάντα ώρα στον ίδιο χώρο,  κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Donʼtʼ be Shy | Get Dirty with Us | Come and Share».

Σας περιμένουμε όλους, με πολύ όρεξη για να δράσετε και να αντιδράσετε ζωγραφίζοντας! Οι καλλιτέχνες μαζί με μπογιές, πινέλα, σπρέι και όλα τα απαραίτητα σύνεργα θα σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά του Street Art. Να σημειώσουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία δημιουργώντας το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα μπορέσει να παρέμβει το κοινό.

Τα μηνύματα δεν θα λείψουν ούτε αυτή τη φορά καθώς οι street artists έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τη φυσιογνωμία τους  στο χώρο με επιγραφές όπως «Επιχορηγούμενη σιωπή» (Sponsored Silence) ή άλλες όπως «Μιλώ στους τοίχους» «Αλλά δεν τους ακούω να μου απαντούν», «Είδα το χρώμα που δεν υπάρχει» και άλλες που είναι ανάλογες του τίτλου του φεστιβάλ «Crisis ? What Crisis?». Το  Pre Game Show θα συνεχιστεί μεχρι τις 18/01/2014.Στη διάρκεια του Pre Game Show έχουν προγραμματισθεί και άλλες δράσεις με την συμμετοχή του κοινού που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Στη συνέχεια την σκυταλη θα παρει το LeMur Athens ένα Interactive Event στη διάρκεια του οποίου καλλιτεχνες με την παρουσία και την συμμετοχή του κοινού θα ζωγραφίζουν σε σταθερό BillBoard διαστάσεων 1,25 Χ 2,50 μ. Το Event θα πραγματοποιείται κάθε 15μερο, αρχίζοντας στις 18/01/2014 μεχρι τις 18/06/2014, θα συμμετέχουν κάθε φορά 2 καλλιτεχνες, και θα συνοδεύεται απο μουσική εκδήλωση και διάφορα Happenings, διαφορετικά κάθε φορά [Ζογκλέρ, Θέατρο Δρόμου, Μίμοι, κλπ.]  

Τέλος, απο τις 02/06/2104 μέχρι τις 28/06/2014 θα έρθουν τμηματικά οι 30 Ευρωπαίοι Street Artists οι οποίοι σε συνεργασία με 30 ‘Ελληνες Street Artists θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.

Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών, έκθεση φωτογραφίας δρόμου και τέλος έκθεση έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από 01/07 – 30/07.

Για το μήνα Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί:

Η ομάδα LosOtros [Mj Tom + Andrea Nada] σε συνεργασία με την Dacia Monti Photography παρουσιάζουν το διαδραστικό Event/Performance 404 [σε 3 Πράξεις + Επίλογο] στο Smart Park τα Σάββατα 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου 2013.

Το Event πραγματεύεται την αλλοίωση της “εικόνας” των προσώπων στην πάροδο του χρόνου. Η “εικόνα” κραυγάζει με αγριότητα, αποτυπώνει το χυδαίο, το ποταπό και το ευτελές, χαράζει την εγκατάλειψη, την κακοποίηση και τον ακρωτηριασμό καταγράφοντας στα ανθρώπινα πρόσωπα των βανδαλισμό τους από το χρόνο.

Το Event θα κάνει έναρξη από το Smart Park στις 7 Δεκεμβρίου 2013 για τις τρεις πράξεις του, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά το ATHENS STREET ART FESTIVAL 2014, και στη συνέχεια θα περιηγηθεί, ως επίλογος, με δράσεις στην Αθήνα, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, το Μαϊάμι. Θα ολοκληρωθεί, κλείνοντας τον κύκλο του, τον Δεκέμβριο 2014 στην Αθήνα.

…to be Continued… Stay Tuned…
Pre Game Show Σαββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο, SMARTPARK, Σπατα [11:00 – 15:00]
DONT BE SHY | GET DIRTY WITH US | COME AND SHARE

Στόχοι του φεστιβάλ είναι :
• Να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα. Και όλα αυτά χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή αλλά με την συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και κυρίως χάρη στο μεράκι, τη διάθεση και την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων.  
 
• Να αναδείξει την διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών Street Artists οι οποίοι ασκούν κοινωνική κριτική σε τοίχους και κτίρια με έργα τους που είναι επώνυμα και στα οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη η προσωπική τους γραφή τους, σε αντιπαράθεση με την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti, τα οποία τις περισσότερες φορές ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους με εγγραφές διαθέσεων προσωπικών επιθυμιών με αμφίβολη έως ανύπαρκτη καλλιτεχνική αξία.
 
• Να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος και να προβάλει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την κριτική στην εμπορευματοποίηση της τέχνης που έχουν ως κοινό τόπο όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν.
 

Το ATHENS STREET ART FESTIVAL, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] ξεκινά την 16/11/2014 με κατάληξη την 28/06/2014 κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλλιτέχνες θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.

 
Αποτελεί για δεύτερη χρονιά ρεκόρ Γκίνες η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο, συγχρόνως και με την ενεργή συμμετοχή κοινού τόσων πολλών Street Artists.

Pre Game Show καθε Σάββατο, SMARTPARK, Σπατα [13:00 – 18:00]
DONT BE SHY | GET DIRTY WITH US | COME AND SHARE
 

30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Αrtists  
[ADD FUEL, BASTEK STREET ART, BTOY, DECYCLE STENCILS, EIME, FKDL, FRED LE CHEVALIER, GOIN, GREGOS ART, ICKS, KASHNIK, KOUKA DANDI, LOSOTROS X Mj TOM, MAISMENOS, MILO ART, PIOC PPC, RABEA SENFTENBERG, TAREK, THOM THOM, UNO]
 
 
Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός οργανώνεται από την Alef Art+Events Mgmt.