Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010, εγκαινιάζεται την στο Bartesera, η έκθεση της Μελανίας με τίτλο Συνηχήσεις. H ίδια η

φωτογράφος αναφέρει:

\”Ζω ανάμεσα στις πανταχού παρούσες εικόνες ενός κόσμου συνεχώς μεταβαλλόμενου. Χάρτινες εικόνες που μπερδεύονται μεταξύ τους, συνυπάρχουν, μετατρέπονται σε θραύσματα ενός εφήμερου πάζλ που ανανεώνεται επίμονα και πολλές φορές ακατανόητα. Όταν όμως ο φακός πλησιάσει, γίνεται αντιληπτή μία άλλου είδους πραγματικότητα, εντελώς σιωπηλή, περίπλοκη και βυθισμένη στην λήθη.

Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που πέφτει το φώς, από τις τυχαίες λάμψεις κάποιων σκονισμένων χρωμάτων, από τα ίχνη που άφησε το νερό της βροχής πάνω σε μιά αφίσα, από την παράφορη, διαβρωτική επίδραση του χρόνου – εκείνες τις μικρές κι ασήμαντες λεπτομέρειες που σμιλεύουν την πλούσια και  παράξενη πραγματικότητα.

Διασχίζοντας τις μεγαλουπόλεις, στρέφω συχνά τον φακό προς  αυτές τις σχεδόν ανεπαίσθητες ιστορίες που διατυπώνονται βιαστικά, στις παρυφές των οπτικών συμβάντων – η μοναδικότητά τους είναι φθαρτή, η ομορφιά τους ατελής και συγκινητική. Την επόμενη μέρα το μικροσκοπικό, ταπεινό σκηνικό μπορεί να έχει εξαφανιστεί. Προσπαθώ να διασώσω την μνήμη αυτού του εκθαμβωτικού αθέατου κόσμου, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι τελικά μπορεί και να τον ονειρεύτηκα\”.
Μελανία

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010 στο Bartesera και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.