Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες καλοκαιρινές δράσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, συνεχίζουν τις αστικές τους εξορμήσεις, προτείνοντας για τις πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου, μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων που αποσκοπούν στη μεταφορά της έβδομης τέχνης στο καθημερινό μας περιβάλλον, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Οθόνες παντού, σινεμά, μουσική και αστικές εξερευνήσεις, σε μια πόλη που δείχνει, σήμερα, να αναζητά τις πολιτιστικές αποδράσεις περισσότερο από ποτέ.

Το πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival, για το καλοκαίρι του 2011, διαδραστικό και πολυθεματικό, επιχείρησε να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό κινηματογραφικό εύρος, με προτάσεις τόσο κλασσικές όσο και ανατρεπτικές. Από το ντύσιμο του Μπάστερ Κίτον με τις γκρούβι ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες του Κωνσταντίνου Βήτα και την απρόβλεπτη Νινότσκα να μας ξαπλώνει στα γρασίδια του πιο όμορφου πάρκου της Αθήνας, ως τις αβάν γκαρντ, διαστημικές, καλλιτεχνικές ιστορίες του προηγούμενου αιώνα που ξανασυστήθηκαν με μια πιο sci fi διάθεση από τα underground συγκροτήματα της πόλης.

Οι επόμενες προβολές:

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
http://pininthemap.com/5084deaaa2f10ce50

Μετά τη Νινότσκα, άλλη μια «Γυναίκα Πειρασμός» επισκέπτεται το αγαπημένο μας πάρκο.

Μια από τις πιο αντισυμβατικές κωμωδίες όλων των εποχών, το ασπρόμαυρο αριστούργημα του μάστερ της κωμωδίας, Πρέστον Στάρτζες, ορίζει μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης με τον πανέξυπνο και ανάλαφρο τρόπο της χολιγουντιανής «σκρούμπολ» αισθητικής. Από τις πιο ευφυείς και διασκεδαστικές απόπειρες του Αμερικάνικου σινεμά, η «Γυναίκα Πειρασμός» (The Lady Eve) καταφέρνει να παντρέψει το λαβ στόρι με πανέξυπνα δροσερά σχόλια και να “μεταμφιέσει” τα πρωτοπόρα γκαγκς, με τον πιο στιλάτο και ρομαντικό τρόπο, αποφεύγοντας τη λογοκρισία και τους περιορισμούς της εποχής.

Η Jane είναι μια λαμπερή ακαταμάχητη χαρτοκλέφτρα η οποία με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα της ξεπαραδιάζει πλούσια θύματα κάνοντας αλόγιστη χρήση της ασύμμετρης λάμψης και της ανεκλάλητης ομορφιά της. Η ομάδα των απατεώνων οργώνει τις θάλασσες και αναζητά υποψήφιους στόχους σε υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια όπου η μοίρα τους ρίχνει πάνω στον κεντρικό μας πρωταγωνιστή, τον Τσάρλς. Ο Τσάρλς, ένας ντροπαλός και εκνευριστικά αφελής ερπετολόγος, φαντάζει ως το τέλειο θύμα στα μάτια της υπέροχης λωποδύτισσας, η οποία σκοπεύει να αποπλανήσει τον, εξίσου λαμπρό, «επιστήμονα». Ωστόσο ο έρωτας φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια για την εξέλιξη της περίεργης σχέσης.

Ο μετρ της χολιγουντιανής κωμωδίας, Πρέστον Στάρτζες, υπογράφει μια ταινία σταθμό, για την εξέλιξη του είδους, δίνοντας στο φως μια φήλγκουντ ανάλαφρη αισθητική που έμελλε να συνεχιστεί από τους μετέπειτα χολιγουντιανούς σκηνοθέτες.

Το Athens Open Air Film Festival εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Την ώρα που οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, καλούμε τους Αθηναίους να ξαναβρούν τη χαρά της από κοινού απόλαυσης μια ταινίας και να ανακαλύψουν τα σημεία εκείνα, του αστικού περιβάλλοντος, που κρύβουν επιμελώς τη ρομαντική τους, κινηματογραφική εκδοχή.