Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τις καλοκαιρινές του

απο-δράσεις και σας προσκαλεί αυτή την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:30 να δείτε σινεμά, δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας.

Θα προβληθούν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες πρώτες δημιουργίες γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος, στην οδό Αρεοπαγίτου, ακριβώς στην είσοδο του σημαντικότερου υπαίθριου θεατρικού χώρου της Αρχαίας Αθήνας, του θεάτρου Διονύσου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το πρώτο μέρος μιας επιλογής μικρού μήκους ταινιών, των σκηνοθετών που κάνουν το νέο ελληνικό σινεμά γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη, με το δεύτερο μέρος της επιλογής να ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Νούσιας, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Φάγκρας, Παναγιώτης Φαφούτης και Ελισάβετ Χρονοπούλου εκθέτουν τις πρώτες κινηματογραφικές τους εικόνες, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Είσοδος ελεύθερη.

Την ώρα που οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, καλούμε τους Αθηναίους να ξαναβρούν τη χαρά της από κοινού απόλαυσης μια ταινίας και να ανακαλύψουν τα σημεία εκείνα, του αστικού περιβάλλοντος, που κρύβουν επιμελώς τη ρομαντική τους, κινηματογραφική εκδοχή.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις σκοπεύουν να αναδείξουν, γνωστά είτε ανεξερεύνητα αστικά τοπία και να επαναφέρουν τη ρομαντική αίγλη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Και την επόμενη ημέρα:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Επιλογή από τις μικρού μήκους, άγνωστες απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δράσεις που βγάζουν τον κινηματογράφο στους δρόμους, τα πάρκα και τους εξωτερικούς χώρους της πόλης, στήνει μια οθόνη κινηματογραφική προβολής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες πλατείες του κέντρου. Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, λίγα μόλις λεπτά από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Ομονοίας, το Athens Open Air Film Festival θα παρουσιάσει αυτή την Τετάρτη στις 21:30, ένα απόσπασμα από το πρώιμο έργο των μεγαλύτερων σκηνοθετών παγκοσμίως.

Οι σκοτεινές εκδοχές της αμερικάνικης κοινωνίας, δια χειρός του «αναρχικού» Τόντ Σόλοντζ σμίγουν με τις εικόνες διαλογισμού του Αλφόνσο Κουαρόν και τον ερεβώδη κόσμο του εικονοκλαστικού αριστοτέχνη Τιμ Μπάρτον. Μια άγουρη εκδοχή του καλλιτεχνικού μεγαλείου του πατέρα όλων των νέρντ, Τζόρτζ Λούκας, παράταιρα παντρεμένη με το Judgment Park, του μάστερ της εκδίκησης, Παρκ Τσαν Γουκ μπλέκεται με την super 8, μπίτνικ εκδοχή του νεανικού ρεαλισμού, δια χειρός Γκας Βαν Σαντ.

Το καμάρι της ελληνικής φιλμογραφίας Αλεξάντερ Πέιν παρέα με την Αντρέα Άρνολντ, τον Άνταμ Έλιοτ και το Ντον Άλαν Πενεμπέικερ του Cinéma vérité θα συμπληρώσουν την εναλλακτική αυτή προβολή, προτείνοντας τελικά μια πολυθεματική κινηματογραφική βραδιά, αφιερωμένη σε 10 από τους πιο επιδραστικούς εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, δίνει στο πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας τη δυνατότητα γνωριμίας με κάποια από τα πλέον σπάνια και δυσεύρετα καλλιτεχνικά δημιουργήματα της έβδομης τέχνης παράλληλα με τη ευκαιρία να απολαύσουν μια ρομαντική προβολή κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο Αττικό Ουρανό. Η συγκεκριμένη δράση, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ, φέρει την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αποσκοπεί στην ανάδειξη της εναλλακτικής προοπτικής του αστικού τοπίου σε χώρο τέχνης και δημιουργίας.