Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει το δεύτερος μέρος του αφιερώματος στους εκπροσώπους …

του νέου ελληνικού σινεμά, και μας προσκαλεί αυτή την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 21:30 σε μια ειδική προβολή, δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα προβάλλουν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες πρώτες δημιουργίες γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος.

Το πρόγραμμα αποτελεί το δεύτερο και τελικό μέρος μιας επιλογής μικρού μήκους ταινιών, των σκηνοθετών που κάνουν το νέο ελληνικό σινεμά γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη. Κωσταντίνος Γιάνναρης, Γιώργος Λάνθιμος, Βαρδής Μαρινάκης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και Άγγελος Φραντζής, εκθέτουν τις πρώτες κινηματογραφικές τους εικόνες, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Η προβολή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, θα γίνει στην οδό Αρεοπαγίτου, στην είσοδο του σημαντικότερου υπαίθριου θεατρικού χώρου της Αρχαίας Αθήνας, του θεάτρου Διονύσου και η είσοδος θα είναι, φυσικά, ελεύθερη.

Το πρώτο μέρος της συγκεκριμένης θεματικής πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο ίδιο σημείο, την Τρίτη 26 Ιουλίου και περιελάμβανε μικρού μήκους ταινίες από τους Αλέξη Αλεξίου, Γιώργο Νούσια, Σύλλα Τζουμέρκα, Γιάννη Φάγκρα, Παναγιώτη Φαφούτη και Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Οι εκδηλώσεις σκοπεύουν να αναδείξουν, γνωστά είτε ανεξερεύνητα αστικά τοπία και να επαναφέρουν τη ρομαντική αίγλη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival συνεχίζονται με μια διαφορετική μουσικό-κινηματογραφική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Αβησσυνίας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο διάσημος Έλληνας μουσικός με τη λαμπρή διεθνή καριέρα, Cayetano, επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στο έργο ενός εκ των πλέων επιδραστικών κωμικών της ιστορίας του κινηματογράφου, του υπέροχου Harold Lloyd.