Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σε συνεργασία με το Edinburgh Festival Fringe φέρνουν το καλοκαίρι ένα διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, ανοιχτό σε όλους, που ακολουθεί το fringe-format, το πιο επιτυχημένο στον κόσμο festival concept.

Το Athens Fringe Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου 2009 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, αλλά και σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της πόλης, έχοντας στις πλάτες του το μεγαλύτερο και γνωστότερο φεστιβάλ στον κόσμο που πέρυσι, μέσα σε 20 μέρες έκοψε 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια σε 30,000 παραστάσεις σε 260 διαφορετικά venues! Το  Edinburgh Festival Fringe…

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει happenings, installations, performances, street theater, τη συνεργασία κινήσεων πολιτών, συλλόγων, Μ.Κ.Ο. και δράσεις που στόχο έχουν την αλληλεπίδραση με το χώρο και τους περαστικούς, την καλλιτεχνική και ακτιβιστική χαρτογράφηση της πόλης, τη συνάντηση της Τέχνης με τη Δράση, αλλά και ζωηρούς εθελοντές στο οργανωτικό κομμάτι!

Για την ιστορία… τo Fringe ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του\’40 ως μια εναλλακτική πρόταση στο πρόγραμμα του επίσημου θεατρικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Η συνταγή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με αποτέλεσμα το 2008 στον 62o πλέον χρόνο του, να κοπούν 2,6 εκατομμύρια εισιτήρια για 31.000 παραστάσεις σε 247 διαφορετικά venues!

Για όλα τα υπόλοιπα, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής http://www.sinthesis.gr/fringe.htm.