Στις μακρινές γειτονιές του Buenos Aires, της πόλης που γέννησε το tango, με τις μεθυστικές μποέμικες μυρωδιές

του San Telmo και τα πολύχρωμα στενά του λιμανιού της Boca, θα μας ταξιδέψει το μουσικό σχήμα Astoria, με όχημα τον μελωδικό και συνάμα εκρηκτικό ήχο του Astor Piazzolla, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στη σκηνή του Passport στον Πειραιά.

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής είχε τη φήμη της πόλης που δεν κοιμάτα ποτέ κι ο λόγος δεν ήταν άλλος από το tango, τον παθιασμένο αυτό χορό που γεννήθηκε εκεί και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Μουσική δυνατή, που μιλάει για τον έρωτα, τον πόνο, την ελπίδα, τη μελαγχολία…, μέσα από αυτή, το Astoria θα μας παρασύρει σε ένα ταξίδι μαγευτικό.  Με αγαπημένα έργα του “Gran Αstor”, του σημαντικότερου εκφραστή του tango του 20ου αιώνα και δημιουργού του nuevo tango, σε διασκευές του διεθνώς καταξιωμένου ακορντεονίστα και ιδρυτή του σχήματος, Christophe Delporte.

Astoria όπως Astor…
Το μουσικό σχήμα Astoria μας έρχεται από το Βέλγιο και τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το έργο του Αργεντίνου συνθέτη, Astor Piazzolla. Το μελετά και το επανερμηνεύει, διατηρώντας αυτούσιους τους έντονους ρυθμούς, το πάθος και τη μελωδική γοητεία των αυθεντικών κομματιών. Το σχήμα, που αποτελείται από τέσσερις καλλιτέχνες, όλοι απόφοιτοι των Βασιλικών Κονσερβατόριων του Βελγίου, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς και μέλη σημαντικών ορχηστρών, καθιερώθηκε στη μουσική σκηνή χάρη στην ποιότητα, την ενέργεια και τα έντονα συναισθήματα που προσφέρει στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Το Astoria αποτελούν οι
CHRISTOPHE DELPORTE | ακορντεόν, μπαντονεόν, Accordina

ISABELLE CHARDON | βιολί
ERIC CHARDON | βιολοντσέλο
LEONARDO ANGLANI | πιάνο