Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει την παράσταση «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από …

την κόλαση» από την ομάδα Αsomo4 στο θέατρο Ροές την 1η και 2 Ιουνίου 2012.

Το έργο είναι μια χοροθεατρική προσέγγιση της ποιητικής συλλογής η αγάπη είναι ένας σκύλος απ’ την κόλαση του Τσάρλς Μπουκόφσκι. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα πλαίσια ενός γαμήλιου πάρτυ. Μέσα από αυτό το παιχνίδι  χορού και λόγου αποκαλύπτονται μυστικά και αλήθειες, ρωγμές των ηρώων.

Τα ποιήματα που έχουν επιλεγεί και ζωντανεύουν επι σκηνής, έχουν σκοπό να παρουσιάσουν  όλη την συναισθηματική αυτάρκεια του έργου του Μπουκόφσκι μέσα από ένα κώδικα απτής πραγματικότητας. Το έργο ξεκινά με την είσοδο ενός πολυμελούς θιάσου 20 ατόμων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών και χορευτών όλων των ηλικιών, που έρχονται με για να γιορτάσουν τους γάμους νεαρών ανδρών και γυναικών. Ώσπου όλα ανατρέπονται…

ii. Συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Μόνικα Κολοκοτρώνη, Λουκία Μιχαλοπούλου
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Καρύδας , Λουκία Μιχαλοπούλου Κοστούμια: Κατερίνα Σιόσιου
Σκηνικά: Αλίκη Αρναούτη
Μουσική επιλογή: Asomo4

Ερμηνεύουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Ορέστης Καρύδας, Μάνος Καρατζογιάννης, Ιωάννα Σιόσιου, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Κωνσταντίνος Καψάλης, Ελπίδα Βλατάκη, Μάνθος Καλαντζής, Παναγιώτης Παντελεάκης, Θεοδώρα Κρίσπη.

Συμμετέχουν εθελοντικά παιδιά από 5- 12 ετών, μαθητές του studio χορογραφίο και η γιαγιά Κωνσταντίνα Λαμπράκου.

Παρουσίαση της ομάδας Αsomo4 (ιστορία και σκοπός)

Η Ομάδα Χορού και Θεάτρου Αsomo4, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πρόσωπο νομικού δικαίου, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 από τις Μόνικα Κολοκοτρώνη (ηθοποιός, χορογράφος – χορεύτρια, θεατρολόγος), Σοφία Κάσσαρη (θεατρολόγος, χορογράφος), Αλίκη Αρναούτη (σκηνογράφος – ενδυματολόγος, εικαστικός, θεατρολόγος), Σοφία Σαπρίκη (ηθοποιός) και Άννα Κρητικού (ηθοποιός) με σκοπό την διάδοση των αρχών του χοροθεάτρου (Tanzteater) μέσω της δημιουργίας και παρουσίασης παραστάσεων, οι οποίες θα συνδυάζουν τεχνικές από τις παραστατικές τέχνες του θεάτρου και του χορού, στην Ελλάδα.

Συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση (θεατρολογία, μεταπτυχιακές σπουδές στις παραστατικές τέχνες με ειδίκευση στις υποκριτική, χορογραφία, σκηνογραφία και ενδυματολογία) και την εμπειρία μας από την έμπρακτη ενασχόληση σε παραστάσεις θεάτρου και χορού συνδυάζουμε μέσα – όπως το ανθρώπινο σώμα, τη δυναμική του τρισδιάστατου χώρου, εναλλακτικές χρήσεις φωτισμού, ήχο και μουσική, τεχνολογία video, κ. ά. – και τεχνικές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην δημιουργία νέων μικτών μορφών παραστατικών τεχνών.

Ιστορικό παραστάσεων:

–  Φαίδρα (Συνεργείο & Θέατρο Όλβιο, Μάιος – Ιούνιος 2011)
–  Σημεία Στίξης (Art House, Ιούνιος 2009)
–  Η σκιά της σκιάς μου (6ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής, Δεκέμβριος 2008)  
–  mikrosprigkipas_B612 (Σημείο, Μάιος 2008)