Η θεατρική ομάδα Πράξον Ανομήματα, ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Off off Athens, το έργο του του Ζωρζ Κουρτελίν Ασήμαντες λύπες, την Παρασκευή 16 και

το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το έργο: Πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι ο καλός σας ή η καλή σας σάς απατά; Αν δεν είναι σε πεδίο βολής θα ζητούσατε την συμβουλή ενός καλού φίλου. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Γαβριέλα την ώρα που επισκεπτόταν τον Κάρολο. Όμως η Γαβριέλα και ο Κάρολος δεν είναι οποιαδήποτε άτομα. Ίσως όμως εκπλαγείτε με το πόσα κοινά μπορεί να έχετε.

Οι «Ασήμαντες Λύπες» ή «Πλήττουσες Κυρίες» είναι ένα κείμενο του Ζωρζ Κουρτελίν που γράφτηκε
στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πραγματεύεται με ιδιαίτερα σαρκαστικό τρόπο τα μείζονα προβλήματα της μπουρζουαζίας της Γαλλίας και καταδεικνύει μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέπτη τον τρόπο προσέγγισης (προβληματικών) καταστάσεων από έναν άνθρωπο.

Στην εκδοχή των «Πράξον Ανομήματα» δεν αλλάζει καμία από τις αρετές του πρωτότυπου κειμένου και διατηρείται το ύφος και το πνεύμα του συγγραφέα με μια διάθεση εκσυγχρονισμού, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του bar-theatre.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Χρυσουλάκης. Παίζουν: Ιωάννα Κουκουζέλη, Αντώνης Χρυσουλάκης, Νίκος Σουλογιάννης