Ο κήπος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, θα υποδεχθεί δύο πολύ σημαντικούς ερμηνευτές, τον ουτίστα και συνθέτη Adel Salamehκαι την τραγουδίστρια Naziha Azzouz, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013.

 

Γεννημένος στην πόλη Nablus, βόρεια της Παλαιστίνης, με συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, σημαντικές συνεργασίες και με σύνθημα πως η μουσική γεφυρώνει όλες τις πολιτισμικές διαφορές, ο Adel Salameh έχει καθιερωθεί δικαίως, ως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές ούτι της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται σχεδόν μόνιμα με την Αλγερινής καταγωγής Naziha Azzouz, ερμηνεύοντας τραγούδια από τη μουσική παράδοση των σούφι, από την Ανδαλουσία και από όλες τις γωνιές της Μέσης Ανατολής.

Μαζί τους, για πρώτη φορά, ο δεξιοτέχνης Έλληνας λυράρης, Γιώργος Κοντογιάννης.
 Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με καταγωγή από τα Ανώγεια, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στον Ross Daly λύρα και μακάμ. Δάσκαλοί του, μεταξύ άλλων, οι Βαγγέλης Πλουσής, Γιάννης Χαιρέτης, Νίκος Γράψας και Σωκράτης Σινόπουλος ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολίτικης λύρας από τον Derya Turkan. Έχει συνεργαστεί με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Haig Yazdjian, και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες ενώ είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Ματ σε 2 υφέσεις».

Ο Adel Salameh θα δώσει σεμινάριο αραβικής μουσικής το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.