Στο πλαίσιο του Προγράμματος, η ARTWORKS θα διοργανώσει δράσεις οι οποίες κατατείνουν στην ενίσχυση των καλλιτεχνών, στην εξέλιξη του έργου τους, στον ανοιχτό διάλογο με άλλους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου και στην ενίσχυση της προοπτικής συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ARTWORKS θα βραβεύσει 80 άτομα, ενώ το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 μήνες (Σεπτέμβριος 2020 – Μάιος 2021).

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

1. Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης
2. Κινούμενη εικόνα: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation
3. Χορός: ερμηνεία, χορογραφία
4. Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων

Καθένας από τους βραβευθέντες (SNF ARTWORKS Fellows 2020), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και θα μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει η ARTWORKS (σεμινάρια, workshops, masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες καλλιτεχνών, θεωρητικών, ερευνητών και άλλα). Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, που υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και μετά το πέρας της συμμετοχής των Fellows σε αυτό, η ARTWORKS προσφέρει επίσης ευκαιρίες δικτύωσης και προώθησης μέσα από συνεργασίες με προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και φορείς της πολιτιστικής κοινότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Φιλοδοξία της ARTWORKS είναι να οικοδομήσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε βάθος χρόνου.

Τα βραβεία για το 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ προβλέπεται να απονεμηθούν ως εξής:

– 35 βραβεία σε εικαστικούς ηλικίας 25-35 ετών και10 βραβεία σε εικαστικούς 36-40 ετών
– 15 βραβεία σε κινηματογραφιστές ηλικίας 25-35 ετών και 5 βραβεία σε κινηματογραφιστές 36-40 ετών
– 10 βραβεία σε χορευτές/χορογράφουςηλικίας 25-35 ετών
– 5 βραβεία σε επιμελητές εικαστικών εκθέσεων ηλικίας 25-35 ετών

Οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους από σήμερα 11 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2020, μέσα από την ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ARTWORKS και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ARTWORKS καθώς και στη σελίδα της στο Facebook καιInstagram.


*Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους Έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει 140 άτομα συνολικά.