Είναι ίσως τα πιο γνωστά κατοικίδια ζωάκια στην Ελλάδα, και σίγουρα το πιο γνωστό ζευγάρι κατοικίδιων, μιας και, παρά τις οφθαλμοφανείς διαφορές τους, είναι αδέλφια. Και μάλιστα αγαπημένα. Με τη σελίδα τους στο Facebook να έχει πάνω από 10.000 φανατικούς φίλους με τους οποίους επικοινωνούν καθημερινά, ο Αρσέν και η Φαντομά είναι μεν αγαπητοί από τους πάντες, μα πάνω από όλα είναι ντετέκτιβ! Λύνουν όλα τα προβλήματα της γειτονιάς, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και εξιχνιάζουν μυστήρια και ύποπτες υποθέσεις στο πι και φι. Γιατί, όπως λέει και η επαγγελματική τους κάρτα, δεν είναι απλοί ιδιωτικοί ντετέκτιβ: είναι ιδιωτικότατοι!

Εκείνος, ένα σκυλάκι παγκ με κοφτερό μυαλό σαν του Σέρλοκ Χολμς και μαύρη ζώνη σε πολλές πολεμικές τέχνες (κι ας είναι κάπως παχουλός), και εκείνη, μία γοητευτική γάτα Περσίας που ξέρει πολλά περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούν, συνθέτουν ένα αχτύπητο ζευγάρι που κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη τους μεγάλη περιπέτεια – Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου. Ένα χιουμοριστικό και γεμάτο δράση και ανατροπές βιβλίο που θα συναρπάσει τα παιδιά και θα αγαπηθεί πολύ, με την πλούσια εικονογράφηση της πολυβραβευμένης Ναταλίας Καπατσούλια.

Στο γράψιμο τους βοήθησαν οι γονείς τους η δημοσιογράφος Κίκα Τσιλιγγερίδου και ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης.

Οι συγγραφείς

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης είναι συγγραφέας. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για μεγάλους και παιδιά, αρκετά από αυτά με διάφορα ψευδώνυμα. Το τελευταίο του παιδικό βιβλίο, Ο Λευκός Αξιωματικός (2016), κέρδισε το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Η Κίκα Τσιλιγγερίδου είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Από το καλοκαίρι του 2017 ζει μαζί με τον Κυριάκο, τον Αρσέν και τη Φαντομά στην Πράγα, όπου μεταξύ άλλων γράφει το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η εικονογράφος

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους), το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.