Βερολίνο, 1865. Η πόλη στενάζει από τη ζέστη του καλοκαιριού και οι πολίτες της παρακολουθούν με αγωνία μια πολύκροτη εγκληματική υπόθεση: Ο αξιοσέβαστος καθηγητής Φιλοσοφίας Μπότο Γκολτς φέρεται να δολοφόνησε βάναυσα μια νεαρή ιερόδουλη. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του και έτσι οδηγείται ενώπιων της δικαιοσύνης.

Ο Γιούλιους Μπέντχαϊμ, ένας νεαρός φοιτητής νομικής που κερδίζει επιπλέον εισόδημα ως σκιτσογράφος σε σκηνές εγκλήματος και αίθουσες δικαστηρίων, παραολουθεί την υπόθεση στενά.

Θα καταφέρει να ξεφύγει ο καθηγητής από την παγίδα του νόμου εκμεταλλευόμενος τα κενά του πρωσικού δικαίου; Ποια ήταν τα κίνητρά του για να διαπράξει το έγκλημα; Και πώς άραγε τον αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του στο Βερολίνο της εποχής του Μπίσμαρκ;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014

Άρμιν Έρι – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Άρμιν Έρι (Armin Öhri) είναι συγγραφέας και εκπαιδευτικός από το Λιχτενστάιν. Σπούδασε ιστορία, φιλοσοφία, γερμανική γλωσσολογία και λογοτεχνία. Έχει εκδώσει περισσότερα από δέκα βιβλία πεζογραφίας, μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, σε γερμανικούς εκδοτικούς οίκους. Είναι ιδρυτής του Liechtenstein Literary Salon και πρόεδρος του Ένωσης Συγγραφέων της χώρας του. Το 2014 έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αστυνομικό μυθιστόρημα Η σκοτεινή μούσα, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.