Το Σάββατο 1η Αυγούστου η gallery Kourd της Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με θέμα Άρμα Σαπφούς στο όμορφο νησί του Πόρου, ενώ στις 7 του μηνός, παράλληλα με την έκθεση, θα παρουσιάσει και ένα ιδιαίτερο εικαστικό γεγονός.

Ο επισκέπτης περπατώντας στον χώρο της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να θαυμάσει το πανόραμα του Ελληνικού Μοντερνισμού (Ν. Γκίκας, Ι. Μόραλης, Γ. Τσαρούχης), τον εκσυγχρονισμό της νεοελληνικής Τέχνης – Δεκαετία του \’60 (Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Χ. Καράς, Α. Σολούνιας κ.α.) καθώς και έργα νέων και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών του 21ου αιώνα (Κ. Κατσιφαράκη, Μ. Παρλαμάς, Ι. Χατζηκυριάκος κ.α.).

Στις 7 Αυγούστου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και ένα διαφορετικό εικαστικό γεγονός, το οποίο έχει τίτλο Δες τί κάνουν οι ζωγράφοι με τα μοντέλα.

Η έμπνευση προήλθε από τη σχέση του ζωγράφου με το μοντέλο, η οποία έχει απασχολήσει την ιστορία της τέχνης και το ενδιαφέρον του κόσμου ανά τους αιώνες. Τί συμβαίνει όμως αλήθεια όταν ο ζωγράφος βρίσκεται μπροστά στο μοντέλο;

Αυτό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το κοινό στον Πόρο την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ. Δύο μοντέλα ποζάρουν στους Άυγουστο Βεινόγλου, Μαρία Βοζάλη, Νίκο Κόνιαρη, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Παγκράτη Παγκρατίδη, Γιάννη Παπαγιάννη, Μιχάλη Παρλαμά, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο και το ζωγραφικό γεγονός εξελίσσεται μπροστά στο κοινό που βλέπει άδεια χαρτιά και καμβάδες να γεμίζουν χρώματα και σχέδια και να γίνονται έργα.