Η αριστοφανική κωμωδία ακόμα πιο κεφάτη και δροσερή! Το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει τον Αριστοφάνη με μια διαφορετική προσέγγιση, με σύγχρονη θεατρική γλώσσα και ανατρεπτικό χιούμορ.

Το έργο ΑριστοFUNης – Ένα ταξίδι στη χώρα της ουτοπίας θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρώνειας «Διονύσου λόγος», το Σάββατο 12  Ιουλίου στο θέατρο-λατομείο της Μαρώνειας.

Η επαναπροσέγγιση αυτή πραγματοποιείται μέσα από ένα «διάλογο» με τον Αριστοφάνη, από ένα ταξίδι στην αναζήτηση της ουτοπίας, της ειρήνης και τελικά της πατρίδας στον κόσμο της αριστοφανικής κωμωδίας με κεντρικό ήρωα τον ευφυή, αφελή, υπερφίαλο αλλά και ευαίσθητο Δικαιόπολη των «Αχαρναίων».

Ο Δικαιόπολης περιπλανιέται ως άλλος Οδυσσέας, έτοιμος ν\’ αναμετρηθεί με ανθρώπους, πουλιά, βατράχους, θεούς και δαίμονες ακόμη και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Μέσα στο έργο υπάρχουν ήρωες από έξι διαφορετικά έργα του Αριστοφάνη, οι οποίοι συναντιούνται και ταξιδεύουν ως το σήμερα σ’ ένα διαρκές ταξίδι μεταμορφώσεων.

Και το ταξίδι μοιάζει κάπως έτσι: ο Δικαιοπόλης (Αχαρνείς) απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη Βουλή και κυνηγημένος, ανεβαίνει στον ουρανό για να ζητήσει από τους θεούς να του αποκαλύψουν που βρίσκεται η Ειρήνη (Ειρήνη).

Στο δρόμο συναντά τα πουλιά και ιδρύει την πολιτεία τους (Όρνιθες), αντιμετωπίζει τους νόμους των γυναικών (Εκκλησιάζουσες), βρίσκεται στον κάτω κόσμο (Βάτραχοι), παρασύρεται από το τέρας Μυρρίνη (Λυσιστράτη) και προσπαθεί να φέρει την Ειρήνη πίσω στη Γη, για να σώσει την πατρίδα  του…, που άραγε  θέλει  να σωθεί;

Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή, η δραματουργική επεξεργασία της Αμαλίας Κοντογιάννη και της Στέλλας Παπαδημητρίου, τα σκηνικά-κουστούμια του Σάκης Κολαλά, η μουσική του Κώστα  Βόμβολου, η κίνηση της Κωνσταντίνας Καστέλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φούλης Μπουντούρογλου, Δημήτρης Κολοβός, Κατερίνα  Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Μαρία  Καραμήτρη, Κωνσταντίνα Καστέλου, Νίκος Μαγδαληνός, Θηρεσία  Μανωλούδη, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιάννης Σαμσιάρης, Μάμιλη Μπαλακλή, Μαρίζα Τσάρη και Ευτυχία Φράγκου.