Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στη συναυλία Άριες του έρωτα και της αγάπης, με τη σοπράνο Μανταλένα Πυλαρινού και τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο.

Βραδιά λυρικού τραγουδιού με ανθολογημένες άριες κλασικού ρεπερτορίου, που μας ταξιδεύουν σε μοναδικές ιστορίες αγάπης .

Μανταλένα Πυλαρινού σοπράνο
Θάνος Μαργέτης πιάνο

Πρόγραμμα

“Eccomi in lieta vesta”- I Capuleti e i Montecchi,
V. Bellini

Solo piano – La Traviata prelude act 1,
G. Verdi

“Vedrai carino”- Don Giovanni,
W. A. Mozart

Solo piano – Nocturne op. 9 no. 1 in B flat minor,
F. Chopin

“Ah! non credea mirarti” – La Sonnambula,
V. Bellini

“Giunse alfin il momento… Deh vieni, non tardar” –Le nozze di Figaro,
W. A. Mozart

Solo piano – Tristan und Isolde,
R. Wagner

“Prendi per me sei libero” – L’ Elisir d’ amore,
G. Donizetti

Solo piano – “Gypsy song” Carmen,
G. Bizet

“Je veux vivre” – Romeo et Juliette,
Ch. Gounod

Solo piano – Musettas Waltz,
G. Puccini

“Quando m’en vo” – La Boheme,
G. Puccini

Μανταλένα Πυλαρινού

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Οι σπουδές της αφορούν στο λυρικό τραγούδι, στο βιολί, στο πιάνο, στην κιθάρα και στα ανώτερα θεωρητικά. Πήρε δίπλωμα μονωδίας με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το ωδείο «Όπερα». Συνέχισε τις σπουδές λυρικού τραγουδιού στη Βιέννη με την Prof. Stefanie Kopinits στο Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Έχει λάβει μέρος σε opera masterclasses με διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες, όπως την Grace Bambry, την Christa Ludwig, την Eteri Lamoris ,την Ildiko Raimondi, τη Νatela Nicoli, τη Nasrin Rossmann κ.α. Επίσης, έχει μελετήσει Lied με την Claudia Ruggeberg. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ στη Βιέννη, στο Σάλτσμπουργκ, στην όπερα του Graz, στο Frohnleiten της Αυστρίας (Evangelische Kirche Frohnleiten), στην Αθήνα, στην Τρίπολη (Χριστουγεννιάτικο γκαλα 2013 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με τον διεθνούς φήμης μπάσο Κ. Σφυρή), Μεγαλόπολη (Χριστουγεννιάτικη συναυλία 2014, Πνευματικό κέντρο), Ερμιόνη (9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας υπό την αιγίδα της Unesco) και αλλού. Το καλοκαίρι του 2015 έκανε την έναρξη του 2ου Φιλοσοφικού Φόρουμ στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα. Από το 2012 συνεργάζεται με επαγγελματικές χορωδίες ως σολίστ σε συναυλίες και χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο στη φωνητική της εξέλιξη έπαιξε η διεθνούς φήμης Christa Ludwig με την οποία μελέτησε belcanto και ιδιαίτερα τους συνθέτες Bellini, Donizetti και έπειτα από δική της παρότρυνση έχει συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο της περισσότερες άριες belcanto.

Θάνος Μαργέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (δίπλωμα Master στη σύνθεση), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A * Devantgarde, στο πανεπιστήμιο του Cincinnati, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών και σε άλλους συναυλιακούς χώρους.Ως πιανίστας έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Octopus στο Μόναχο υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού και συνθέτιδος Κωνσταντίας Γουρζή της οποίας υπήρξε βοηθός, με το σύνολο κρουστών Τύπανα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου σολίστα Δημήτρη Δεσύλλα, καθώς επίσης με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες που οργάνωσε ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.) για την προώθηση του έργου νέων ελλήνων συνθετών, ενώ έχει συνοδεύσει, σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αλλού, γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές όπως την πρωταγωνίστρια της Eθνικής Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα.Από το 2005 έως το 2013 εργάστηκε ως πιανίστας και μουσικός εκγυμναστής της Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση των κ. Αντώνη Κοντογεωργίου και Δημήτρη Μπουζάνη. Από το 2008 συνοδεύει την τάξη μονωδίας της εφόρου των τάξεων μονωδίας του Ωδείου Αθηνών κ. Ιουλίας Τρούσσα και από το 2012 συνεργάζεται τακτικά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.