Η έκθεση αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου με στόχο την προβολή της ανερχόμενης γενιάς σύγχρονων εικαστικών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας υποστήριξης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τη Συλλογή.

Η έκθεση «Apotropaion», σε επιμέλεια της γλύπτριας και κεραμίστριας Ισμήνης Κινγκ, περιλαμβάνει πέντε έργα των εικαστικών, Ιλεάνας Αρναούτου, Anna Gonzalez Noguchi, Ναταλίας Μαντά, Αριάδνης Στροφύλλα και Δέσποινας Χαριτωνίδη, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση και αντλούν έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο που πηγάζει από το ακροκέραμο. Μέσα από τα έργα τους οι εικαστικοί αναπτύσσουν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από θέματα όπως η Προστασία, η Φροντίδα, η Φθορά, η Οικία και το Υπερφυσικό στοιχείο.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 15.30 η επιμελήτρια, Ισμήνη Κινγκ, θα μας ξεναγήσει στην έκθεση. Η ξενάγηση αποτελεί την τελευταία σε σειρά που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου δίνει τόπο στα νιάτα», το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Athens Voice (απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email: info@felioscollection.gr).

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 12.00 – 17.00 σας περιμένουμε στον εκθεσιακό χώρο για τη λήξη της έκθεσης, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να μιλήσετε με όλους τους συντελεστές της έκθεσης.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρης εικονογραφημένος δίγλωσσος κατάλογος.

Διοργάνωση:
Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»

Επιμέλεια:
Ισμήνη Κινγκ

Διαβάστε επίσης:

APOTROPAION: Ομαδική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη»