Το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη, «Μακαβέττας» θα παρουσιαστεί στο Public Συντάγματος τη Δευτέρα …

13 Δεκεμβρίου και ώρα 20: 30.

Το σκηνικό της αφήγησης εξελίσσεται με επίκεντρο την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στα χρόνια της δικτατορίας όπου ο Συνταγματάρχης Σταμάτης Ξηριάς ορμώμενος με τανκς στο στρατόπεδο, εγείρει απαιτήσεις από τον Πρόεδρο. Στη συνέχεια μια μοναδική ιστορία ξεδιπλώνεται  για τον αναγνώστη.

Ο Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης. Παρά το αρχικό του ενδιαφέρον για το μυθιστόρημα και τις τέχνες σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Παράλληλα, έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και έχει γράψει δοκίμια με θέματα παρμένα από την μυθοπλασία τη σχέση των μαθηματικών με το μυθιστόρημα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό κ.ά.

Το 2008, ο Απόστολος Δοξιάδης κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα-κόμιξ Logicomix, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ στην Επιστήμη των Υπολογιστών Χρίστο Παπαδημητρίου. Πρόκειται για την παρουσίαση της ιστορίας της μοντέρνας λογικής και της γένεσης των υπολογιστών σε βιβλίο με τη μορφή κόμικς.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου του βιβλίου, θα παραστούν και θα σχολιάσουν το έργο του συγγραφέα οι κ.κ. Θάνος Βερεμής, Ελισσάβετ Γκοτζιά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.