Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τις Απόκριες με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν έθιμα και παραδόσεις που σχετίζονται με τις Απόκριες.

Αναλυτικότερα:

Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για ενήλικες
Στο εργαστήρι, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, η εικαστικός Αριάδνη Μαργαρίτη παρουσιάζει εύκολους τρόπους κατασκευής και διακόσμησης αποκριάτικης μάσκας. Στην πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 (ώρες 11:30-13:30), οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν μάσκες με γυψόγαζα χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τα πρόσωπά τους, ενώ στη δεύτερη συνάντηση, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 (ώρες 11:30-13:30) βάφουν τις μάσκες τους και τις διακοσμούν με περίτεχνα στοιχεία.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στη διεύθυνση piop_library@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.

Διαδραστική θεατρική παράσταση για σχολικές ομάδες

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 (ώρες 10:00 και 11:30), η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι παρουσιάζει την παράσταση «Μια Αποκριά, μια Ιστορία», για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Στην παράσταση, διάρκειας 60′, οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της Αποκριάς. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς, μεταμφιέσεις και μουσική, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με αποκριάτικα έθιμα και στη συνέχεια θα κληθούν να εμπνευστούν από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο και την παλιά Αθήνα για τις αποκριάτικες στολές τους.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3739651 ή μέσω email στο piop_library@piraeusbank.gr.

Εργαστήρι κατασκευής χαρταετών

Στο εργαστήρι «Ταξίδι με χαρταετό», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 (ώρα 17:30), μικροί και μεγάλοι «ταξιδεύουν» στον χρόνο για να γνωρίσουν τη συναρπαστική ιστορία του χαρταετού, ως έθιμο και ως σύμβολο. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία τους, κατασκευάζουν πολύχρωμους χαρταετούς και διασκεδάζουν χορεύοντας γύρω από ένα πολύχρωμο «γαϊτανάκι».

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.