Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων Απογεύματα στο φουαγέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου.

Aυτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ο διακεκριμένος βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης και η ανερχόμενη πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δύο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου: τη Σονάτα για βιολί και πιάνο Αρ. 3 σε Ρε ελάσσονα  op. 108 (1878-1888) του Γιοχάννες Μπραμς (1833-1897) και τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε Μι ύφεση op. 18 (1887-1888) του Ρίχαρντ Στράους (1864-1949).

Το μοναδικό αυτό ρεσιτάλ θα συνδυάσει το αγωνιώδες πάθος του Γιοχάννες Μπραμς και τη λυρική δεξιοτεχνία του Ρίχαρντ Στράους. Οι δύο συνθέτες συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους εκπροσώπους της εποχής του ρομαντισμού, ενώ φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Στράους.

Ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, ΗΠΑ, Μεξικό, Ν. Κορέα και έχει συμπράξει με γνωστές ορχήστρες όπως Φιλαρμόνια Λονδίνου, Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Φιλαρμονική Ορχήστρα Βουδαπέστης, Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Πράγας, Συμφωνιέττα Μπιρ Σέβα Ισραήλ κ.ά. υπό τη διεύθυνση σημαντικών αρχιμουσικών όπως Μ. Καρύδης, Λ. Καρυτινός, Α. Μυράτ, K. Καρύδης, Β. Φιδετζής, Ε. Μπατίς, Φ. Καράσκο, Ά. Φράνσις, Β. Βάλεκ κ.ά. Από το 2012 είναι εξάρχων της Ορχήστρας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ.

Η Νεφέλη Μούσουρα έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για Έλληνες πιανίστες, με το «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ 2014», ενώ από 8 ετών έχει πάρει α’ βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Εμφανίζεται ως σολίστ σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, σε φεστιβάλ (Ναυπλίου, Ντωυτσλάντσμπεργκ κ.ά.), καθώς και με συμφωνικές ορχήστρες (ΚΟΑ, Ορχήστρα Δωματίου «Ορφέας» Βιέννης  κ.ά). Έχει παίξει στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχει ηχογραφήσει για την αυστριακή εταιρεία Helbling.

Φωτό: Βασίλης Μακρής