Μια προσέγγιση στη διαδικασία της Γραφής μέσα από τεχνικές του Θεάτρου της Επινόησης (devised theatre), με τη Χαρά Γιαννακοπούλου.

Δουλεύοντας με άξονα την ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός και το τι έχει να πει, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν να προκύψουν διάφορες μορφές γραπτού λόγου μέσα από το σώμα, τη φωνή και την κίνηση, το χώρο, την ανταλλαγή, την επικοινωνία με τον εαυτό μας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ακούνε, συμπάσχουν, μοιράζονται, αντιδρούν, συνδιαλέγονται.

Με όχημα το θέατρο της επινόησης θα φτιάξουμε το μικρό σύμπαν μιας υποθετικής performance, θα χτίσουμε τους ρόλους που θα ερμηνεύσουν τα κείμενά μας (ακόμα κι αν ο «ρόλος» είναι ο εαυτός μας), θα δομήσουμε τις μεταξύ τους σχέσεις και θα παίξουμε με τη μουσική, τα αντικείμενα και τη σκηνική παρουσία.

Το εργαστήριο χωρίζεται σε 2 σαββατοκύριακα με δυνατότητα συμμετοχής στο πρώτο μόνο ή και στα δύο:

-Το πρώτο σαββατοκύριακο αφορά καθαρά τη σωματική εξερεύνηση που οδηγεί στη γραφή και το θέατρο της επινόησης, μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό.

-Το δεύτερο σαββατοκύριακο θα δουλέψουμε πλέον στοχευμένα ώστε να παρουσιάσουμε στο τέλος μια μικρή ανοιχτή performance με το υλικό που δημιουργήσαμε και πάνω σε ένα συγκεκριμένο format.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο στο πρώτο διήμερο αν τους αφορά μόνο η βιωματική διαδικασία – ή και στο δεύτερο αν θέλουν εξελίξουν την εμπειρία και τα κείμενά τους σε ανοιχτό παραστατικό αποτέλεσμα.

Συνολική Διάρκεια: 10 ώρες

Δηλώσεις συμμετοχής: έως το Σάββατο 5 Μαρτίου
Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-21:00
Σάββατο: 10:00-13:00
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 20 ευρώ μέχρι και τις 05/03/2022

Χαρά Γιαννακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, εκπαιδευτικός/εμψυχώτρια και μαγείρισσα, ενώ ασχολείται με το θέατρο, την κίνηση, το τραγούδι και τη δημιουργική γραφή. Από το 2011 είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας ως μαθήτρια, δασκάλα, performer, αλλά και μαγείρισσα. Έχει συνεργαστεί ως συγγραφέας, στιχουργός και βοηθός δραματουργίας στις παραγωγές του Δικτύου Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε, Το Δικό μου Ψάρι (δράση «Έκ-πληξη» ekplixi.com) και στη δράση Pop Up Readings, ενώ έχει συμμετάσχει και ως περφόρμερ στις παραστάσεις Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε, στο τρίπτυχο Καφές / Έρωντας / Ανύποπτος Χρόνος κ.α.

Τελευταία, συνεργάστηκε με το Θίασο Ηλία Καρελλά στα κείμενα της παράστασης Συρανό που ανέβηκε στο θέατρο Κάπα.

Δίδαξε αγγλικά, καθώς και Μετάφραση Λογοτεχνίας, Παιδικού Βιβλίου και Δημιουργική Γραφή στη σχολή Metaφραση στην Αθήνα. Έχει δουλέψει με ομάδες εκπαιδευτικών, εφήβων, προσφύγων, ηλικιωμένων, performers, ΑΜΕΑ κ.α. οδηγώντας δράσεις με άξονα τη λογοτεχνία, τη γραφή, το θέατρο, την κίνηση αλλά και τη γαστρονομία. Μαγειρεύει επαγγελματικά και παράλληλα κάνει εργαστήρια γαστρονομίας και μαγειρικής, με έμφαση στις παραδοσιακές τεχνικές συντήρησης και την τροφογνωσία.

Το βιβλίο της Η Απέναντι Μοναξιά τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί στον Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ για τη μετάφραση του βιβλίου Λίγο Πριν Πεθάνω της Jenny Downham (Πατάκης), ενώ έλαβε και το βραβείο της Ελληνικής Εταιρίας Μεταφραστών Λογοτεχνίας για το βιβλίο Πιρουέτες στο Χώμα της Sarah Rubin (Πατάκης).