Ο Οίκος Sotheby’s δημοπρατεί αντικείμενα ιδιοκτησίας του Gianni Versace, έπιπλα, πίνακες και έργα τέχνης από την κατοικία του στη Λίμνη Como, ξαναζωντανεύοντας τα έξοχα δωμάτια του σχεδιαστή  στις αίθουσες του της New Bond Street.

Ο Gianni Versace είναι ένας από τους διεθνώς πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας, του οποίου το στυλ και το δημιουργικό ταλέντο αποτυπώνονται στο εκθαμβωτικό νεοκλασικό εσωτερικό σχεδιασμό της βίλας. Ξεκίνησε να δημιουργήσει τo δικό του προσωπικό καταφύγιο χαράς και ηρεμίας στη Βίλα Fontanelle και το αποτέλεσμα ήταν η επαναδημιουργία ενός θαυμάσιου εσωτερικού χώρου με νεοκλασικό και αυτοκρατορικό στυλ, όπου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια, από την επίπλωση ως τα εντυπωσιακά πατώματα από μωσαϊκό και τις επενδύσεις στους τοίχους.

Η ξεχωριστή του προσέγγιση για τη διακόσμηση του σπιτιού του είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή συλλογή από έπιπλα, γλυπτά και ασημικά από την κεντρική Ευρώπη του 18ου και 19ου αιώνα, η οποία θα προσφερθεί σε αυτήν τη δημοπρασία που θα περιλαμβάνει μόνο αντικείμενα ιδιοκτησίας του Gianni Versace. Τα 550 lot αναμένονται να επιτύχουν περισσότερο από €2,3/ £2 εκατομμύρια.

Πριν από τη δημοπρασία, ο Οίκος Sotheby’s θα ξαναζωντανέψει τα πιο εντυπωσιακά σημεία από συγκεκριμένα δωμάτια της βίλας στις αίθουσές του στην New Bond Street με στόχο να φέρει στο νου το θεαματικό σκηνικό από το οποίο προέρχονται τα έργα που θα προσφερθούν στη δημοπρασία.