Από τις εκδόσεις Στερέωμα κυκλοφορεί το βιβλίο του Σεμπαστιάο Σαλγάδο, «Από τη γη μου στη Γη». Σε συνεργασία με την Isabelle Francq, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.


Το βιβλίο αποτελεί τη μοναδική μαρτυρία ενός από τους μεγαλύτερους φωτογράφους της εποχής μας, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην προστασία του πλανήτη. Ανατρέχοντας στα ρεπορτάζ που έχει πραγματοποιήσει («La main de l’ homme», «Exodes», «Genesis») και στην προσωπική του διαδρομή από τη Βραζιλία στο Παρίσι, μας εξομολογείται την αγάπη του για τη φωτογραφία και την επιθυμία του να ζει ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση, επιθυμία που τον οδηγεί πάντα να φεύγει για καινούριους τόπους, λαχταρώντας να δει, να κατανοήσει, να καταγράψει.
«Ο Σεμπαστιάο Σαλγάδο μάς παραδίδει ένα πορτρέτο του κόσμου μας και μάς μιλά με μια σπάνια φωνή. Κι αυτή η φωνή μας λέει πράγματα που δεν θέλουμε να ξέρουμε (…) αλλά τα οποία, μόλις μας ειπωθούν, αμέσως επιβάλλονται με την αλήθεια τους». (Salman Rushdie, πρόλογος στον κατάλογο της έκθεσης «Territoires et vies» στην BNF – Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας)
«Ο μεγαλύτερος φωτοδημοσιογράφος τον κόσμου» (The Sunday Times)

Στο έργο και τη ζωή του Σεμπαστιάο Σαλγάδο στηρίζεται η ταινία των Βιμ Βέντερς και Ζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο «Το αλάτι της Γης».