Σχεδόν πενήντα χρόνια… η μοναδική και πιο παλιά μπουάτ “Απανεμιά”, που από 1964 έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους πιο σημαντικούς

δημιουργούς της ελληνικής μουσικής, γραφεί μια μοναδική ιστορία. Συνεχίζει και σήμερα να κρατά τη μνήμη και τη φλόγα του ελληνικού τραγουδιού ζωντανή, δίνοντας διαρκώς χώρο σε νέους καλλιτέχνες και πρωτοποριακές ιδέες, μέσα στην διαχρονική ατμόσφαιρα της μπουάτ.

Η Απανεμιά σήμερα είναι ένας δημοφιλής χώρος ψυχαγωγίας κόντρα στους καιρούς, είναι μια όαση, ένας οίκος τέχνης, ένα κρυφό σχολειό.

Στην οδό Θόλου 4, στην Πλάκα, κολλημένη στον βράχο της Ακρόπολης.

Κάθε Δευτέρα ο Θέμης Ροδαμίτης σκηνοθετεί και παρουσιάζει νέους δημιουργούς και αφιερώματα. Μουσικοί, ποιητές, ηθοποιοί, αφηγητές, μάγοι όλοι μια παρέα.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 8.30 μμ

Τραγούδια σε ατμόσφαιρα γειτονιάς και μια λαϊκή σπουδή στον Μάνο Χατζιδάκι.

Θα ακουστούν από το συγκρότημα Νaif τραγούδια του συνθέτη καθώς και άλλα που  ίσως  θα ήθελε να έχει γράψει ο ίδιος

Δυο φωνές κι ένα κοντραμπάσο (Μαν.Σιδεριδης)!Ο Σταύρος Ζιώγας – κατά κόσμον Μπακουρος – με το μπουζουκάκι του και η Ειρήνη Σγουρίδου με το φλάουτο και τα κρούστα της σε μετεγγραφές τραγουδιών του ΕΡΩΤΑ κ της ΑΛΗΤΕΙΑΣ (των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπάτη, Χατζιδάκι, Ξυδάκη, Παπάζογλου, Σαββόπουλου κ.ά.), συνήθως χωρίς ρεύμα (ηλεκτρικό)! 

 
Στην βραδιά συμμετέχει ο Μάγος Φάνης και ηθοποιοί