Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, παρουσιάζεται στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Τεχνών

του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας την Τρίτη 13  Σεπτεμβρίου, στις 21. 00.

Η Άλλη Διάσταση, ο κύκλος των παράλληλων δράσεων που έχει καθιερωθεί στο Εθνικό Θέατρο, επανέρχεται φέτος ακόμα πιο δυναμικά, υπενθυμίζοντας το ανοιχτό πεδίο και τη ρευστότητα ανάμεσα στα όρια των παραστατικών τεχνών. Δράσεις με διάθεση ανανεωτική και πει-ραματική με στόχο να διατηρηθεί η δυναμική του Εθνικού Θεάτρου και η επαφή του με τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς της πολιτιστικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας που απασχολούν τους νέους αλλά και όλους μας σε μια τέτοια χρονική συγκυρία.

ΚΥΚΛΟΣ «Το Εθνικό Θέατρο στην Εκπαίδευση»
Αντιγόνη του Σοφοκλή

Το Εθνικό Θέατρο παρεμβαίνει στη σχολική διαδικασία με μια ευέλικτη θεατρική παράσταση αρχαίας τραγωδίας για εφήβους, που θα ταξιδέψει σε σχολεία της Αττικής. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, ένας από τους πιο εξειδικευμένους καλλιτέχνες στον τομέα της εκπαίδευσης, θα ανεβάσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς μετατρέπεται σε ζωντανό θέατρο η θεωρητική σχολική τους ύλη. Τέσσερις ηθοποιοί, μία βαλίτσα και πολλή γνώση και φαντασία φέρνουν κοντά στους μαθητές ένα κείμενο με μηνύματα διαχρονικά και πανανθρώπινα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης, Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου, Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Παναγόπουλος

Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ: Γιάννης Μαργαρίτης