Η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και πολλά ακόμη συνδικάτα της της Αττικής, καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά σε συνάντηση τους με αφορμή τον συντονισμό για την επιτυχία της 7ης έκθεσης, Άνθρωποι, Χρώµα + Σίδερο, συζήτησαν για τη στήριξη της και κάλεσαν τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν τις πολύμορφες δραστηριότητες που γίνονται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013.

Πάνω από 220 εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες κλπ), φωτογράφοι, θεατρικά και µουσικά σχήματα, δίνουν το παρόν και υπογράφουν µε το έργο τους, την τέχνη τους και την συμμετοχή τους το µήνυµα της εποχής τους: Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του.

Η έκθεση ξεκινά την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2013 και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2013. Στόχος της έκθεσης  που γίνεται για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,  όπως δήλωσαν οι διοργανωτές είναι, να γεννηθεί και να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έµπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.

Σε αυτούς τους καιρούς, είναι περισσότερο αναγκαίο η τέχνη να στέκεται στο πλάι της εργατικής τάξης, να μιλά τη γλώσσα της  τόλμης και της αλήθειας. Να επιστρατεύει τα δικά της αισθητικά όπλα, τη γνώση, αλλά και όλο τον ανθρώπινο ψυχισμό, τη φαντασία, το συναίσθημα και τη βούληση να  στρατευθεί με τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημιουργών όλου του κόσμου.

Καλούµε τους εργαζόμενους, τους µαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συναντηθούν στη Ν/Ζώνη της τέχνης και της δημιουργίας, στη Ζώνη της ταξικής πάλης και της αλληλεγγύης.

Για το πρόγραμμα και της παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε το site της εκθεσης: www.perasma.org

Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του