Τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο “We go home”, ένα άλμπουμ «σπιτικά» φτιαγμένο, μέρους του οποίου ηχογραφήθηκε στο μικρό σπίτι του στην Ύδρα, που είναι συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις της παιδικής του –και όχι μόνο- ηλικίας.

Ο Καναδός τραγουδοποιός, που νιώθει την Ελλάδα «σαν το σπίτι του», θα βρεθεί στο Ηρώδειο για μία μοναδική συναυλία στις 29 Ιουνίου, συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015.

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες αυτή την περίοδο και προετοιμάζεται για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Ο ίδιος μας υποσχέθηκε ότι, θα «πραγματοποιήσει μια κατάθεση ψυχής, υπό το φώς του φεγγαριού και της Ακρόπολης». Εσείς, θα την χάσετε;


Culturenow.gr: Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα επισκεφθείς την Αθήνα για να δώσεις μία συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Τι πρόκειται να ακούσουμε και να δούμε σ’ αυτή τη μοναδική βραδιά, κάτω από το φως της Ακρόπολης;

Άνταμ Κοέν: Ο κόσμος έχει ξεχάσει σε μεγάλο βαθμό πώς είναι να βλέπεις μια ζωντανή ορχήστρα να παίζει και να εκπέμπει δονήσεις, οι οποίες δε προέρχονται αποκλειστικά από τα μουσικά όργανα, αλλά και από τις δημιουργίες κλασσικών συνθετών. Θα έχω τη τύχη και τη πολυτέλεια να βρεθώ μαζί τους επί σκηνής σε ένα ιστορικό και πανέμορφο μέρος. Και να πραγματοποιήσω μια κατάθεση ψυχής ενώπιον του Αθηναϊκού κοινού, υπό το φώς του φεγγαριού και της Ακρόπολης.

Cul. N.: Μετά το χρυσό Like a man ακολουθεί το πέμπτο σου στούντιο άλμπουμ, με τίτλο “We go home”, με τον γιο σου στο εξώφυλλο! Μίλησε μας λίγο για τον τίτλο του δίσκου, την πηγή της έμπνευσής σου, αλλά και την διαδικασία της ηχογράφησης, μέρος της οποίας έγινε στο παλιό αρχοντικό που είχε αγοράσει ο πατέρας σου το 1960 στην Ύδρα.

Αντ. Κ.: Είναι ευρέως γνωστό πως όταν κανείς γίνεται γονιός, γεννιέται ταυτόχρονα μέσα του μια βαθιά αγάπη και υπερηφάνια. Αλλά η έκπληξη για μένα ήταν η αναβίωση της παιδικής μου ηλικίας και της σχέσης με τους ίδιους μου τους γονείς, μέσα από τα μάτια του παιδιού μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία, λοιπόν, να αφήσω τις οικείες αυτές σκέψεις να παρεισφρύσουν στα τραγούδια μου και έπειτα, προσέθεσα λίγη κινηματογραφική “μαγεία” ηχογραφώντας τα σε σπίτια που μεγάλωσα, και κυρίως στο σπίτι της οικογένειας στην Ύδρα, το οποίο και αναφέρεις.

Cul. N.: Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις από την παιδική σου -και όχι μόνο- ηλικία στην Ύδρα και πως αισθάνεσαι κάθε φορά που την επισκέπτεσαι;

Αντ. Κ.: Τα πρώτα φιλιά, τα πρώτα τσιγάρα, ο πρώτος χορός στη ντίσκο, ο πρώτος “freddo”, η πρώτη επαφή με τον γυμνισμό στις παραλίες, πάρα πολλές πρώτες φορές στην Ελλάδα… Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο νιώθω την Ελλάδα σαν το σπίτι μου.

Cul. N.: Με όχημα τους στίχους και τις μελωδίες, ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί σου; Τι ονειρεύεσαι καλλιτεχνικά για το μέλλον;

Αντ. Κ.: Υπάρχει ένα ρητό που αναφέρει ότι, «καριέρα είναι παιδικά όνειρα, που πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία». Ακόμα κάνω όνειρα και η μεγαλύτερη ηλικία δε μου φαίνεται απειλή..

Cul. N.: Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό, που περιμένει να σε ακούσει πρώτη φορά ζωντανά στο Ηρώδειο;

Αντ. Κ.: Έχω ξαναπαίξει για ελληνικό κοινό στο παρελθόν. Ποτέ όμως σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον! Θα ήθελα η βραδιά να μείνει στη θύμισή όλων σαν ένα πετυχημένο ραντεβού! Γέλιο, τρυφερότητα, φλέρτ, ωραίες στιγμές, αμφίδρομη συμμετοχή και ένας λόγος να επαναληφθεί, που θα πλανάται έπειτα στην ατμόσφαιρα!

Website: adamcohen.com

Facebook: AdamCohenMusic

You Tube: AdamCohenTV

Επειδή τα τραγούδια μιλάνε από μόνα τους, ακούστε το “We go Home” στο βίντεο που ακολουθεί:


Ο Άνταμ Κοέν θα δώσει μία μοναδική συναυλία την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών!

Κλείστε τα εισιτήριά σας για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015 στο:

tickets.greekfestival.gr/

photo©Richard Bernardin