Η Κατερίνα Λούρα παρουσιάζει στο Bios την performance «Ανοιχτή Ακρόαση» για μία ακόμα Κυριακή στις

18 Μαρτίου 2012.

Μια performance αναζητεί ρόλους για να υπάρξει σαν έργο. Μια ηθοποιός αναζητεί αντοχές για να βρει μέσω των ρόλων του θεάτρου το δικό της ρόλο στη ζωή.

Μια συρραφή κειμένων επιλεγμένων από ένα ευρύ φάσμα του παγκόσμιου δραματολογίου: Κάσπαρ του Πέτερ Χάντκε, Ηλέκτρα από τον Ορέστη του Ευριπίδη, Μήδεια του Ευριπίδη, Μήδεια του Heiner Muller, Iουλιέτα από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του William Shakespeare και το Ρομέο και Ιουλιέτα – Η Τρίτη Μνήμη του Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αντιγόνη από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη και τους Επτά Επί Θήβας του Αισχύλου, Ελένη του Ευριπίδη και Ελένη του Γιάννη Ρίτσου. Η Κατερίνα Λούρα, αυτοσκηνοθετείται και ερμηνεύει μια σειρά από σημαντικούς μονολόγους σε μία performance – ανοιχτή ακρόαση.

Η Performance Ανοιχτή Aκρόαση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 στο θεατράκι του ΡΙΚ και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού όλα τα καθαρά έσοδα διατέθηκαν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ (άνοιξη 2005) για μια σειρά παραστάσεων, κατόπιν πρότασης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Η ίδια παραγωγή εκπροσώπησε την Κύπρο στο φεστιβάλ Θεάτρου του Καΐρου τον Σεπτέμβριο του 2005, ενώ παρουσιάστηκε επίσης στο φεστιβάλ Entrecultures στην Tortosa της Ισπανίας, στο Red House στη Σόφια, στo Θέατρο Νέες Μορφές στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Θησείον και στο Βρυσάκι, στα πλαίσια του Fringe Festival.

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Κατερίνα Λούρα
φιλοξενία bios