Το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα.

Eνθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό. Κεντρικός στόχος του Lab είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών που θα συνεχίσει το διάλογο πέρα από τη χρονική κλίμακά του με σκοπό να αναπτυχθούν τα αποτελέσματα του Lab σε άλλο επίπεδο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές του πλανήτη, με ανεξάρτητη έρευνα και σε συνεργασία με τους καλεσμένους καλλιτέχνες, ανέπτυξαν υλικό για νέες σκέψεις και ιδέες, νέα δίκτυα και συνεργασίες. Παρακολουθώντας master classes από τους Ana Sanchez-Colberg (UK/GR), Androniki Marathaki (GR), Robert Clark (UK), Linda Birkedal (NOR), John-Paul Zaccarini (SWE) και Michael Klien (AU/GR) εμπνεύστηκαν ώστε να δημιουργήσουν κάτι προσωπικό.

Οι Anka Gacesca (Serbia), Marili Pizarro (Puerto Rico), Cristina Lugo (Puerto Rico), Hillary Bodin (USA), Olga Spiraki (GR), Eleni Mylona (GR-Switzerland), Marianna Panourgia (GR), Maria Sermpou (GR) και Vicky Angelidou (GR) θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στις 21.00 τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς τους.

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας.