Ο Andy Votel, επικεφαλής της δισκογραφικής Finders Keepers και αγαπημένος φίλος του BIOS, επιστρέφει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο Ρομάντσο, με το καινούριο του πρότζεκτ, Kleksploitation.

Το Kleksploitation, μια παραγωγή του Unsound festival της Κρακοβίας έχει παρουσιαστεί επίσης στο Barbican Centre του Λονδίνου και στο ΒΑΜ (Brooklyn Academy of Music) στη Νέα Υόρκη.

Το Kleksploitation είναι ένα homage στην πολυαγαπημένη σουρεαλιστική sci-fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek. Ο Andy Votel, σε συνεργασία με τον μοντέρ ταινιών Andy Rushton και τον αναγνωρισμένο συνθέτη και μουσικό Andrzej Korzynski, παρουσιάζουν ζωντανά και αναδομημένη κινηματογραφική synth pop προερχόμενη από την πιο παράδοξα παραισθησιογόνα μουσική φάση της κομμουνιστικής Πολωνίας.

Κατά την τελευταία περίοδο του κομμουνισμού στην Πολωνία, ο Korzynski συνέθεσε τη μουσική για μια σειρά τριών σουρεαλιστικών sci-fi ταινιών για παιδιά με τίτλο Pan Kleps, μουσική που ο Votel περιγράφει ως μια από τις πιο απελευθερωτικές και συμπαγείς μουσικές που έχουν βγει από τη χώρα.

Χρησιμοποιώντας τόσο τις ταινίες όσο και το soundtrack ως αρχικό υλικό, οι τρεις δημιουργοί έχουν φτιάξει ένα κινηματογραφικό και ηχητικό live show που υπόσχεται  μια πραγματικά ξεχωριστή και διεγερτική εμπειρία.

Προβολή, sound art, homage, εγκεφαλικό ταξίδι. Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς το Kleksploitation. Ο Votel χρησιμοποιεί ζωντανά εικόνες, μουσική και ήχους από τις ταινίες, επιλέγοντας και ανατρέποντας τη φόρμα τους, σειρήνες και εκκωφαντικές φωνές, έχοντας ως στόχο να φέρει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά του Pan Klek, αλλά και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο, πρωτότυπο και αλλά και χιουμοριστικό κόσμο.

Μετά την παρουσίαση του Kleksploitation θα ακολουθήσει dj set από τον Αndy Votel παρέα με τον Paul Bennett και τον Terra Exotica.