Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στην Πειραιώς 260, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο ξεχωριστές χορογραφικές δουλειές, τo A Kind of Fierce  της Κατερίνας Ανδρέου και το and we are not at the same place. των Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto, με τα οποία ολοκληρώνονται οι παραστάσεις χορού του φεστιβάλ. Πρόκειται για δύο νέες δημιουργούς, που ζουν μόνιμα στη Γαλλία και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις 31 Ιουλίου, μετά το τέλος κάθε παράστασης θα υπάρχει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίζει η Σύμβουλος Χορού, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

 

Κατερίνα Ανδρέου

A Kind of Fierce

 

“Ο ξέφρενος ήρωας είναι εκείνος που ξέρει να ζει πλήρως το παρόν και να εκτιμά αυτό που του συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει”Giordano Bruno

Η αμφισημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν’αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου «ελεύθερος χορός».

Χορογραφία – Ερμηνεία: Κατερίνα Ανδρεου / Ηχος: Κατερίνα Ανδρέου, Eric Yvelin

Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη

Παραγωγή: Mi-Mai

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, Ateliers de Paris Carolyn Carlson, Le Quartz

Mε την υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pasolini, Honolulu-Loic Touzé/ORO, La Métive, Le Pad, Volapuk.

Ευχαριστούμε τους: Anne Lise Le Gac, Lynda Rahal και Λενιώ Κακλέα

 

Διάρκεια: 35′-40′ χωρίς διάλειμμα

 

Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto

and we are not at the same place.

Αν και τα θεμέλια του “and we are not at the same place.” τέθηκαν στη Γαλλία, το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

Η ιδέα ενός έργου με αφετηρία το βήμα άρχισε να αναπτύσσεται στα πλαίσια του χορογραφικού προγράμματος ex.e.r.ce (ICI CCN). Η επιθυμία των δημιουργών να συνεχίσουν τη συνεργασία και σύμπραξη, τους οδήγησε στο ελληνικό έδαφος.

“Προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές, συγχρόνως επιλέξαμε να στραφούμε σε μια αρχέγονη δράση, σε μια πρωταρχική, κοινή ανθρώπινη κίνηση, το περπάτημα. Προσεγγίζοντάς το ως κίνηση, εμπειρία, σχήμα, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλο τόπο επόμενης συνάντησης από την Ελλάδα. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, χτίζουμε, ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα νέο παλιό τοπίο επιλογών.”

Στην παράσταση δεν θα χρησιμοποιηθούν τα καθίσματα στην κερκίδα του θεάτρου.

Θα υπάρξει άλλη διάταξη καθισμάτων, εκτός κερκίδων.

Concept: Aria Boumpaki, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto

Χορογραφία/performance: Aria Boumpaki, Noga Golan, Calixto Neto

Stage design: Pauline Brun

Sound Installation, Composition & Performance: Constantine Skourlis

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

 

Διάρκεια: 50′ χωρίς διάλειμμαΠερισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μπορείτε να δείτε εδώ.