Ο χώρος τέχνης και τεχνών Μελάνυθρος (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο), παρουσιάζει την ατομική έκθεση του γνωστού και πολύ ενδιαφέροντος καλλιτέχνη Ανδρέα Ψαράκου.

την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

Πρόκειται για την παρουσίαση 80 έργων -ακρυλικά, μεικτή τεχνική καθώς και σχέδια με μολύβι, σινική και γλυπτά με σύρμα, γύψο- που ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τα τελευταία 15 χρόνια.

Εναρμονίζοντας, κάθε φορά τη γραφή του με την υπόσταση του ερεθίσματός του, ο Ψαράκος κατορθώνει να ταυτίζει μέσα από ευρηματικές λύσεις την εικαστική του έκφραση με την απεριόριστη σε έρμα φαντασία του. Με ένα άψογο μετιέ μάς μεταδίδει την ψυχοσύνθεση των απεικονιζόμενων μορφών καθώς και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ό,τι -κάθε φορά- ερεθίζει ουσιαστικά τον ψυχισμό του.

Κατ’ εξοχήν εκφραστικές οι ανθρώπινες μορφές, περιβεβλημένες στη δίνη της καθημερινότητας, αποτελούν πομπούς και δέκτες της ψυχικής ενάργειας του καλλιτέχνη. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο χρώμα ο Ψαράκος κατορθώνει να αποσπά την προσοχή μέσα από μίαν ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα στις ζωγραφικές του συνθέσεις με κύριο θέμα την φύση.

Σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης δεν μένει αμέτοχος στην γητειά που ασκούν τα έργα του Ψαράκου. Το ίδιο και τα ανθρωπομορφικά γλυπτά του δημιουργού, μέσα από μία ιδιόμορφη δυναμική σε στάσεις και σε χρώματα, επικεντρώνουν επάνω τους όχι μόνο το βλέμμα μας αλλά και τον ψυχισμό μας.

Ντόρα Ρογκάν

Δρ. Ιστορικός Τέχνης- Τεχνοκριτικός