Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση Group Mountain του εικαστικού και αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη.

Στην έκθεση δεσπόζει ένα μνημειώδες έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη το Group Mountain, που αποτελείται από χαρτόκουτα μεταφορικών εταιριών τα οποία μοιάζουν να έχουν συσσωρευτεί από την ακατάπαυστη και εμμονική αγορά αγαθών από το ίντερνετ. Ο Αγγελιδάκης έχει ενσωματώσει μέσα στην εγκατάσταση Group Mountain το βίντεο ”Domesticated Mountain” (2012) καθώς και μία ομαδική έκθεση με έργα σε χαρτί, την επιμέλεια της οποίας έχει κάνει ο ίδιος.

Το Group Mountain εμπνέεται από το κτίριο Habitat 67 του Ισραηλινού-Καναδού αρχιτέκτονα Moshe Safdie στο Μόντρεαλ. Το Habitat 67 είναι ένα σύμπλεγμα από τσιμεντένιες, προκατασκευασμένες μονάδες που δημιουργούν κατοικίες με πολλούς κοινόχρηστους χώρους που παραπέμπουν στις ανέσεις των προαστείων και παράλληλα θυμίζουν αστική πολυκατοικία. Για πολλούς αποτελούσε το νέο ιδεατό μοντέλο κατοικίας και lifestyle για τις πόλεις του μέλλοντος, αλλά τελικά είναι άλλη μία χαμένη ουτοπία της δεκαετίας του ‘60.

O Ανδρέας Αγγελιδάκης έχει αναπτύξει μία εικαστική γλώσσα που συνδυάζει την αρχιτεκτονική, την επιμέλεια εκθέσεων, την συγγραφή και το internet αλλά και την ίδια την δομή μιας έκθεσης ως καλλιτεχνικό μέσο. Οι εκθέσεις του προκαλούν το θεατή τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο αλλά και με την δομή τους, αλλά κυρίως με τον ρόλο του ιδίου που διαρκώς μετατοπίζεται.

Στην ομαδική έκθεση που περιλαμβάνεται στην εγκατάσταση Group Mountain συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Βαρελάς, Kate Davies, Χάρις Επαμεινώνδα, Uwe Henneken, HOPE, Βλάσης Κανιάρης, Jim Lambie, Γιώργος Λαζόγκας, Bjarne Melgaard, Alan Michael, Ειρήνη Μίγα, Αντώνης Ντόνεφ, Χριστιάνα Σούλου, Gert & Uwe Tobias, Αλέξανδρος Τζάννης, Κωστής Βελόνης, Άγγελος Πλέσσας και Shirana Shabazi.