Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.

Η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η χαρισματική δημιουργός Σοφία Αργυροπούλου κατορθώνει κάθε φορά να δράττει, με την ευαισθησία και τον χρωστήρα της, την πεμπτουσία του ιδιωματικού φωτός του Αιγαίου.

 

Ενεργοποιείται εδώ μια δημιουργική μετουσίωση, καθώς δεν βλέπουμε απλά, αλλά βιώνουμε άμεσα με την ίδια την ψυχή μας, το καθένα από τα τοπία, που συγκίνησαν την καλλιτέχνιδα, χάρη στον αυθεντικό παλμό με τον οποίο είναι συνθεμένα.

 

Παλμός που διαπερνά και ορίζει τα έργα μεσ’ από την εύγλωττη σε αποχρώσεις  παλέτα και  το ιδιαίτερα κινητικό ίχνος. Φως που αυτοδύναμα προβάλλει ως κάτοπτρο της πολυσήμαντης, μεταφυσικής αύρας που περιβάλλει τη χώρα μας και που η ζωγράφος αναδημιουργεί τόσο ουσιαστικά. 

 

Εγχείρημα-πρόκληση μεσ’ από το οποίο η καλλιτέχνιδα υλοποιεί μιαν υπέρβαση.»

Η Σοφία Αργυροπούλου έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Ν. Υόρκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.