Η Σειρά έχει τίτλο «100 Χρόνια Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού» και αποτελείται από 2 φεγιέ  με έργα του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1873-1934) από τις συλλογές του Μουσείου.

Η έκδοση αποτελείται από δυο φεγιέ διαστάσεων 70Χ85 mm που περιλαμβάνουν από ένα γραμματόσημο 35 X 45 mm. Τα φεγιέ είναι αριθμημένα και διατίθενται αποκλειστικά σε σετ, στην τιμή των 2,00 € ανά σετ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Μέγας Αλέξανδρος – Αποτοιχισμένη τοιχογραφία τελαρωμένη σε πλαίσιο αλουμινίου (Α.Μ. 3095)

25.000 φεγιέ | 1,00 €/τεμ.

Ο Ερωτόκριτος  και η Αρετούσα – Ζωγραφικό θέμα από τον ανατολικό τοίχο του δωματίου (Α.Μ. 18695)

25.000 φεγιέ | 1,00 €/τεμ.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Ανθούλα Λύγκα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις 25 Ιουλίου 2018 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 24 Ιουλίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.


Κυκλοφορούν επίσης:

1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,80 € ανά σετ.

2.  ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (300 τεμ.)

Διατίθενται προς 8,40 €.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 24 Ιουλίου 2020.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή το γραμματόσημο του φεγιέ.

Πληροφορίες για το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Το Μουσείο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1918 με την επωνυμία «Μουσείον Ελληνικών Χειροτεχνημάτων», ενώ από το 1959 μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν «Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης».

Οι συλλογές του περιλαμβάνουν αντικείμενα της καθημερινής ζωής και των εθιμικών εκδηλώσεων, του σπιτιού και της εργασίας, χρηστικά και διακοσμητικά, που χρονολογούνται από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα.

Στη διάρκεια των εκατό χρόνων της μέχρι τώρα ζωής του, οι συλλογές και οι δραστηριότητές του πολλαπλασιάστηκαν, το ίδιο και τα κτήρια στα οποία στεγάζει τις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις άλλες λειτουργίες του, δημιουργώντας ένα πλέγμα χώρων πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας.

Σήμερα, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού οργανώνει τη νέα μόνιμη έκθεσή του σε μια μαγική αυλή, μια ολόκληρη γειτονιά στο Μοναστηράκι, όπου η μακραίωνη ιστορία της πόλης ξεδιπλώνεται σε ένα μωσαϊκό από κτηριακά κατάλοιπα. Αντιπροσωπευτικά αντικείμενα από όλες τις συλλογές γίνονται αφορμή και μέσον για να αναδειχθεί ο τρόπος ζωής των ανθρώπων του πρόσφατου παρελθόντος και ο νεότερος ελληνικός πολιτισμός βρίσκει τον χώρο που του αρμόζει στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης.


Λόγω των θλιβερών γεγονότων στην Αττική, η εκδήλωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων “100 Χρόνια Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού” που είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30 αναβάλλεται.