Μετά από τη επιτυχημένη παράσταση Το Γκαζόν, τη συμμετοχή τους στο 18ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τη performance Diamond Sea και την performance Sculpture στο Άλσος Αιγάλεω, η μουσικόθεατρική ομάδα Bitchy D. επιστρέφει με νέα παραγωγή που έχει σκοπό να ταράξει τα νερά του σύγχρονου θεάτρου. Η Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Μαρτίου 2010 στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Μετά από ένα χρόνο ύπαρξης διεκδικεί μία θέση στα Αθηναϊκά θέατρα και τις καρδιές των θεατών, συνδυάζοντας ένα θέαμα με διασκευές πάνω σε έργα διαφόρων συγγραφέων και μουσική σύγχρονων δημιουργών.

Το γλωσσικό ζήτημα που απασχόλησε όλη την Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα παρουσιάζεται με τρόπο σαρκαστικό στο διήγημα του Γ. Βιζυηνού \”Η μηλιά που έγινε μηλέα\”, ενώ στο \”Αστεράκι\” του Αλ. Παπαδιαμάντη βλέπουμε έναν άδοξο νεανικό έρωτα. Oλόκληρη η βιοθεωρία του Αν. Τσέχωφ, βρίσκεται καλά κρυμμένη στο περίφημο \”Γλάρο\” και η παράσταση κλείνει με το devised “Τώρα και για Πάντα”.

Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Feli M και Φλώρα Τσιπλακίδη, τα κοστούμια και τα σκηνικά η StellαR, ενώ η πρωτότυπη μουσική ανήκει στους Bob Katsionis (Firewind, Outloud) και Εμμανουήλ Γρηγοριάδη. Ερμηνεύουν: Πέννυ Γκριτζάπη, Στέλλα Δεγιερμετζόγλου, Ασημένια Ζήση, Άννα-Τερέζα Ζίττη, Ξένια Κοζομπόλη, Feli M, Ιωάννα Μιλιαράκη, Αλεξάνδρα Μπαρή, Ευγενία Στεφάνου, Φλώρα Τσιπλακίδη.

Όταν, λοιπόν, η παραδοσιακή μουσική συναντά την σύγχρονη όπερα και όταν τόσοι διαφορετικοί συγγραφείς συναντιούνται σε μία παράσταση, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πως μπορεί κάποιος να διαφυλάξει την καλαισθησία στη τέχνη. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα την λάβουν όσοι παρακολουθήσουν την Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα.