Η Intersys A.E., αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, παρουσιάζει το πικάπ δίσκων βινυλίου PL-30. Παρά την εκ φύσης εύκολη διαδικασία σύνδεσής του, το PL-30 είναι σχεδιασμένο εξ αρχής με έναν στόχο: την εξαγωγή όλης της πληροφορίας που περιέχουν τα αυλάκια των αναλογικών δίσκων, προσφέροντας εγγυημένα μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Ο εύκολος τρόπος

Το νέο πικάπ είναι πλήρως αυτόματο, που σημαίνει ότι ο βραχίονας θα μεταβεί ακριβώς επάνω από τα πρώτα αυλάκια του δίσκου και κατόπιν θα κατέβει μαλακά για να ξεκινήσει η μουσική. Όλα αυτά με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου. Όταν τελειώσει ο δίσκος, ο βραχίονας θα επιστρέψει αυτόματα στη βάση του.

 

Ελαχιστοποίηση των κραδασμών

Ένα από τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν ένα πικάπ με μέτριο ήχο από ένα άλλο με καταπληκτικό ήχο, είναι η ικανότητα του πικάπ να εξαλείφει τους κραδασμούς. Οι κραδασμοί επηρεάζουν τα ευαίσθητα μηχανικά εξαρτήματα της βελόνας και του αντίβαρου και κατόπιν “μολύνουν” τα ηλεκτρονικά της κεφαλής, υποβαθμίζοντας το μουσικό σήμα.

Το PL-30 διαθέτει σασί δύο επιπέδων, με μεταλλικό έλασμα πάχους 4 χιλ. στην κάτω πλευρά. Και τα δύο αυτά στοιχεία προστατεύουν το πικάπ από τους ανεπιθύμητους κραδασμούς. Επιπλέον, το αλουμινένιο πλατό και ο αλουμινένιος χυτοπρεσσαριστός βραχίονας μπλοκάρουν τους εναπομένοντες κραδασμούς, έτσι ώστε το μουσικό σήμα να παραμένει ανεπηρέαστο. Ακόμη και το ελαστικό επίστρωμα πάχους 5 χιλ. που υπάρχει επάνω στο πλατό είναι σχεδιασμένο ώστε να σταματά τους κραδασμούς.

 

Προενισχυτής phono & παρεχόμενη κεφαλή

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του PL-30 είναι ο ενσωματωμένος προενισχυτής phono. Χρησιμοποιεί πυκνωτές υψηλής ποιότητας στη διαδρομή του σήματος, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής μουσικής απόδοσης. Αυτός ο προενισχυτής phono επιτρέπει τη σύνδεση του PL-30 απευθείας σε πρακτικά κάθε ενισχυτή, ραδιοενισχυτή AV ή σύστημα compact. Αυτό δεν είναι εφικτό όταν χρησιμοποιούνται συνηθισμένα πικάπ, επειδή απαιτείται η παρεμβολή ενός εξωτερικού προενισχυτή για την ενδυνάμωση και την αντιστάθμιση του σήματος. Ωστόσο, αν χρειαστεί, υπάρχει επίσης δυνατότητα παράκαμψης του ενσωματωμένου προενισχυτή phono του PL-30.

Το PL-30 είναι εξοπλισμένο με μια εναλλάξιμη κεφαλή Audio Technica MM (Moving Magnet), υψηλής ποιότητας. Η κεφαλή μπορεί να αλλαχθεί εύκολα οποιαδήποτε στιγμή.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.intersys.gr