«Αnalog Memories» είναι ο τίτλος του νέου album του DJ/παραγωγού RSN που κυκλοφορεί από την MINOS ΕΜΙ και αποτελεί την πιο φιλόδοξη δισκογραφική του δουλειά μέχρι σήμερα.

Προπομπό του αποτέλεσε το single «Lucky Old You» με τη συμμετοχή της Kathrin deBoer (Belleruche) στα φωνητικά, που ακούγεται από τέλος Οκτωβρίου στα ραδιόφωνα της χώρας αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Με έντεκα tracks σε electronica ύφος επηρεασμένα από τη μουσική σκηνή του Bristol, o RSN δεν αφήνει έξω από έναν ακόμα δίσκο του τα hiphop beats και τις soul επιρροές, που αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό ήχο του.

Στο «Αnalog Memories» συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι προέρχονται από τελείως διαφορετικούς χώρους και είναι ενδιαφέρον να τους συναντά κανείς σε έναν δίσκο. Κι όμως, δένουν μεταξύ τους άρτια, με τον RSN να έχει αναλάβει όλη την παραγωγή του album. Η χαρακτηριστική φωνή της Kathrin deBoer με έδρα το Λονδίνο σμίγει με το flow του ΒNC με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία και βάση του την Αθήνα. Τα analog synths του Σεραφείμ Τσοτσώνη συμπληρώνουν τη γαλλίδα Nell Mess δημιουργώντας μελαγχολικά ηχοτοπία. Η χροιά του Tareq που ήδη ξέρουμε από την ελληνική disco και synth pop σκηνή επανασυστήνεται παρέα με τη soprano Κελλυ Κούτλα, ενώ η καθηλωτική Thaliah εύκολα ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα στα blues/soul vocals.

Τις κιθάρες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δίσκου υπογράφουν οι Ricky F. Abulous (ιδρυτικό μέλος των Belleruche) και Διονύσης Μόρφης (Τravel mind syndrome, Αfformance), για τα πνευστά εγγυώνται οι Ρώσοι Dub Hope Joint, ο Γιώργος Ζαρρέας και ο Κώστας Ιωαννίδης, τα ντραμς/κρουστά αναλαμβάνει ο Κων/νος Ζέρβας και τέλος τα πιάνα η Beatride. Στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου παίζει άρπα η Kat Arney.

Το γραφιστικό κομμάτι επιμελήθηκαν οι Till noon ενώ το αναλογικό mastering έγινε από τον Άγγελο Τimewarp Στούμπο επισφραγίζοντας έτσι την αισθητική – αλλά και τον τίτλο- του δίσκου.

Ο Rsn

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: «Μuddy roads» (2011, Breathe records), «Rsn – Play that funky music» (2012, self independent release) και «We got Music» σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013, The Sound of Everything / Cobalt). Στις αρχές Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί τη νέα του solo δουλειά «Analog Memories» με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό απο την Minos – EMI SA under exclusive license from Rsn Music.

Έχοντας στις αποσκευές του πολλά χρόνια μουσικών σπουδών και σημαντικών Dj sets σε Αθήνα, Λονδίνο, Οδησσό κτλ, τα remix του «Down in Mexico», «All the People», «Ι’m coming home» και «Hang on to a Dream», έχουν ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα αλλά και σε μαγαζιά της Αθήνας και της επαρχίας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα ο ίδιος συμμετέχει ως Dj στο γνωστό βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία κα). Όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως The Wailers, Charles Βradley, Kid Loco, Ζaz, Waldeck κα, ενώ ο ίδιος έχει ανοίξει τα live των κορυφαίων Αlpha Blondy, Wax Tailor και Hanna Williams & The Tastemakers.

Ο RSN έχει βάλει την υπογραφή του στη μουσική του ντοκιμαντέρ της βρετανικής Guardian «Greece’s Biggest Hospital» (2010), του «Debtocracy» του Άρη Χατζηστεφάνου (2010) καθώς και του τηλεοπτικό spot των Γιατρών του Κόσμου (2011). To 2014 ανέλαβε το βασικό theme, έκανε τη μουσική επιμέλεια και έπαιξε live για λογαριασμό του TEDx Academy στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παράλληλα κάνει την παραγωγή και σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών όπως  το “Gone Home” και το “While Everyone Sleeps” του Keenya από τη Hush Hush Records, (Seattle / USA).

Facebook Page: www.facebook.com/arisrsn 

Soundcloud Page: http://soundcloud.com/arisrsn